Ribji piškotki in piškotki proti zadahu

Ribji piškotki in piškotki proti zadahu

Ah, česa vse se pri nas ne lotimo 😀 Tako so tudi nastali dvojni čudoviti keksi, ki jih Doo obožuje!

IMG_1175

 

Ribji keksi

150g ovsenih kosmičev

40g moke (koruzna, ovsena, pšenična, riževa… vseeno)

malo vode

1 konzerva sardin v olju

1 strok česna

img_1077.jpg
img_1079.jpg
img_1087.jpg
img_1104.jpg
img_1108.jpg

Ribice pretlačimo, stisnemo česen in pomešamo. Dodamo kosmiče in moko ter dolivamo vodo kolikor je potrebno, da nastane kompaktna zmes. Oblikujemo manjše kroglice in jih potlačimo. Nalagamo jih na peki papir in pečemo 20-25 minut pri 190°C. Hranimo jih v zaprti posodi. Zdržijo do 3 mesece.

img_1139.jpg
img_1146.jpg

Keksi proti zadahu

150g ovsenih kosmičev

50g pšenične polnozrnate moke

malo vode

žlica origana

žlica rožmarina

žlica bazilike

img_1074.jpg
img_1081.jpg
img_1079.jpg
img_1115.jpg
img_1127.jpg

Vse skupaj premešamo in dolivamo vodo, da dobimo kompaktno zmes. Oblikujemo kekse in jih polagamo na peki papir. Šečemo 20-25 minut na 190°C. Hranimo jih v zaprti posodi do 3 mesece.

img_1169.jpg
img_1153.jpg

 

Pasji dober tek!

Add Your Comment