Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.
  1. Najstarejša znana hišna mačka je živela pred 9500 leti. Francoski arheologi so njeno okostje našli leta 2004 na Cipru. (Vir: https://www.nationalgeographic.com/animals/2004/04/oldest-known-pet-cat-9500-year-old-burial-found-on-cyprus/)
  2. Najbogatejša mačka na svetu Blackie je od svojega lastnika Ben Rea leta 1988 podedovala 7 milijonov angleških funtov. Blackie je bila zadnja živeča mačka od 15-ih s katerimi je delil svojo vilo. Po njegovi smrti so zanjo po njegovih navodilih skrbele 3 dobrodelne organizacije, katerim je prav tako zapustil nekaj denarja. (Vir: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/wealthiest-cat)
  3. Isaac Newton, svetovno znan znanstvenik je poleg svojih odkritij na področju fizike in matematike izumil tudi mačja vrata! Poročajo, da naj bi ga pri svojih eksperimentih za Cambridge univerzo nenehno motile njegove mačke, ker so praskale po vratih, zato je nekega dne poklical tesarja in dal izdelati mačja vrata, da so lahko prosto prehajale ven in noter. (Vir: https://science.howstuffworks.com/innovation/famous-inventors/5-isaac-newton-inventions2.htm)
  4. Leta 1963 je Francoska vlada prvič v življenju v vesolje poslala mačko po imenu Facilette. Facilette je uspešno preživela let v vesolje. (Vir: https://en.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9licette)
  5. Najstarejša mačka na svetu Creme Puff se je skotila 3.8.1967 in poginila 6.8.2005. Živela je častitljivih 38 let! Njen lastnik je bil Jake Perry iz Texasa, USA. (Vir: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/oldest-cat-ever)

Upam, da so tudi vas tako presenetila prebrana dejstva kot so mene! Mucke nikoli ne nehajo presenečati!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico