Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Uradno je pomlad! V Sloveniji uživamo v cvetenju narcis, daljših dnevih in občasnem sončnem času. Žal lahko za naše ljubljenčke, ki trpijo za spomladanskimi alergijami, pomlad pomeni začetek srbenja, izpuščajev, draženja in neskončnega, neskončnega praskanja.

Razlog, da se te alergije razplamtijo je ta, da spomladi rastlinski svet po dolgi in mrzli zimi ponovno zaživi. Različne rastline imajo različne življenjske cikle, na splošno pa sta pomlad in poletje letna časa, v katerih rastline ponovno začnejo sproščati cvetni prah. To povzroča seneni nahod pri ljudeh in podobno različne simptome alergije pri hišnih ljubljenčkih.

Če ste že brali naše bloge, boste vedeli, da vedno poskušamo z nasveti kar se da izobraziti vas, lastnike in s tem preprečiti, da bi vaš ljubljenček prišel v stik z alergenom, na katerega reagira. Zato smo tudi tokrat zbrali naših 5 najboljših nasvetov za pomoč vašemu ljubljenčku skozi to sezono, seveda.

1. Začnite zgodaj - delujte preventivno

Če ima vaš hišni ljubljenček sezonske alergije in jih ima že več let, boste najverjetneje približno vedeli, kdaj koža vašega ljubljenčka začne razjedati/srbeti. Vse, kar lahko storite pred tem časom, vam bo pomagalo – to vključuje zagotovitev, da so njihove prehranske potrebe izpolnjene (čeprav je to seveda vedno pomembno!), poskusite omejiti kopeli (koži ne želite odstraniti naravnih olj, ki tvorijo zaščitno plast) in z uporabo vlažilnih izdelkov.

2. Obrišite dlako in tačke svojega ljubljenčka

Morda je to malce naporno, a brisanje tačk in dlake vašega ljubljenčka z vlažno brisačo ali krpo bo odstranilo cvetni prah. V idealnem primeru bi to počeli vedno, ko kuža/muca gre ven. Lahko jim celo malo olajšate sprehod in tačke pred ter po sprehodu negujete z našo konopljino kremico z glino, če so njihove tačke najbolj prizadeta zaradi alergije). Kako to veste? Običajno se pokaže s prekomernim lizanjem, rdeče vročimi blazinicami in grizenjem nog.

3. Poskusite odstraniti cvetni prah in druge alergene iz svojega doma

Ljudje, hišni ljubljenčki, predmeti in zrak bodo v vaš dom prinesli alergene – temu se je nemogoče izogniti. Redno sesanje (ali še bolje, če nimate preprog, z uporabo krpe za pometanje) bo zmanjšalo količino alergenov v neposrednem okolju vašega ljubljenčka. Redno pranje njihove postelje v neparfumiranem, blagem detergentu, bo prav tako pripomoglo k zmanjšanju izpostavljenosti.

4. Nahranite svojega ljubljenčka s kvalitetno hrano ter dodatki

Večina imunskega sistema, ki sproži alergijski odziv, je v črevesju. Hrana naj bo zdrava: izogibajte se dietam z visoko vsebnostjo sladkorja in znanim alergenom. Priporočamo surove, uravnotežene obroke, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, saj lahko zmanjšajo vnetne odzive. Razmislite lahko tudi o dodatkih, ki pomagajo lajšati alergije: spirulina, konopljine beljakovine, kurkuma, ... Vse dobite tukaj: PREHRANSKI DODATKI

5. Ko se začne srbenje …

Ko se praskanje začne, je ključnega pomena hitra prekinitev cikla srbenja in praskanja. Območje lahko fizično ohladite z vlažno krpo, da pomirite vročo in vneto kožo. Prav tako je dobra ideja povečati pogostost nanosa našega konopljinega mazila ali spreja za pomiritev srbenja. Nenazadnje je nanos nekaj našega mazila na katero koli izjemno vneto, občutljivo področje ali poškodovano kožo lahko odličen način, da ustavite praskanje in drgnjenje ter postavite svojega ljubljenčka na pot zdravljenja.

Na koncu je pomembno omeniti, da v kolikor menite, da vaš ljubljenček doživlja hudo alergijsko reakcijo na nekaj, vključno s spomladanskimi alergeni, poiščite nasvet svojega veterinarja.

Upamo, da bodo ti nasveti pomagali vam in vašemu ljubljenčku, da kar najbolje izkoristite ta čudovit letni čas!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico