Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Na žalost je alergij pri kužkih vsak dan več. Danes sem zate pripravila nekaj znakov, ki lahko kažejo na to, da ima tvoj kuža alergijo na hrano. Pri alergijah je zelo pomembno, da ugotovimo kaj je vzrok za neko reakcijo, ki se je pojavila. Žal ni dovolj, da se zdravi samo simptome, ugotoviti je potrebno tudi vzrok.

Kronične okužbe ušes

Kronična okužba ušes pomeni to, da ima kuža redna vnetja, kar pomeni, da je dva do trikrat leto potrebno njihovo zdravljenje. To je lahko eden od znakov alergije na hrano, vendar pozor... Okužbe ušes se lahko pojavljajo tudi zaradi ušesnih pršic, kvasovk ali česa drugega.

Pasje uho z znaki alergije na hrano izgleda tako, da ima neprijeten vonj ter je polno črne ali rjave ''umazanije''. Okužbo ušes pa bo kuža kazal s tresenjem glave ali nenehnim praskanjem ušes.

POZORNA bodi na: Predno se prestrašiš, da ima tvoj kuža alergijo na hrano se prepričaj, da nima kuža vnetja zaradi pršic, okužbe s kvasovkami ali, da je imel v ušesu vodo bodisi zaradi plavanja ali, ker si ga pred kratkim kopala.

Rdeča, rjava ali bronasta barva ob kremplju

Ta simptom najlažje opaziš pri kužku, ima bele kremplje. Znak alergije na hrano se lahko kaže tudi tako, da ima tvoj kuža takoj pri kremplju rdečo ali celo krvavo kožo. Pozorna bodi tudi na to, če si tvoj kuža nenehno liže kremplje.

POZORNA bodi na: Predno se prestrašiš preveri, če nima slučajno kuža poškodbe tačke ali celo težave z delovanjem ščitnice.

Obarvana koža na gobčku

Najbolj opazen simptom pri kužkih, ki imajo na gobčku svetlo dlako. Opaziš lahko, da ima gobček in ustnice rožnate barve in vneto kožo. To lahko kaže na prisotnost kvasovk, ki jih pogosto povzroči alergija.

POZORNA bodi na: to, da tvoj kuža ni bil izpostavljen soncu in so to lahko celo sončne opekline.

Srbeča koža in rdeč trebušček

Ti znaki so zagotovo eni najbolj prepoznavnih, ki kažejo alergijo na hrano. Kuža, ki ima alergijo na hrano se nenehno praska, kar lahko povzroči tudi izpadanje dlak na prizadetih mestih. Koža je razdražena, rdeče ali roza barve ter suha in vneta.

POZORNA bodi na: to ali tvoj kuža nima slučajno bolh, je alergičen na cvetni prah.

Solzne oči

Kužki, ki imajo alergijo se lahko to kaže tudi na njihovih očeh. Poleg solzenja pa se lahko pojavi tudi izcedek.

POZORNA bodi na: to, da nima tvoj kuža solznih oči zaradi praskanja ali celo zamašenega solznega kanala.

Če opaziš katerega koli od zgoraj naštetih simptomov ti priporočam obisk veterinarja, ki ti bo najbolje znal svetovati in s testi preveril ali ima kuža res alergijo na hrano.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico