Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Vsi se ne glede na letni čas radi s svojimi kužki (tisti bolj pogumni tudi z mucami) odpravimo na izlete. Zate sem pripravila nekaj idej za poletne izlete po Sloveniji.

Iški vintgar

Iški vintgar je zagotovo ena izmed najbolj obiskanih lokacij v bližini Ljubljane. Iški vintgar je soteska, po kateri teče reka Iška. Pot ob reki je nezahtevna in skoraj v celoti v senci. Naj te opozorim, da je voda tam zelo čista in mrzla. Kuža pa vrjamem, da se nad tem ne bo pritoževal in se z veseljem ohladil v njej.

- Iški vintgar

Slap Orgljice

Slap Orgljice se nahaja v dolini Kamniške Bele (v bližini izvira reke Kamniške bistrice). Pot do slapu je nezahtevna in je bolj ali manj senčna, saj poteka čez gozd. Od parkirišča do slapu je hoje približno 50 minut ter višniske razlike okoli 299 m. Če je dovolj vode se pod slapom nahaja tudi manjše jezerce v katerem se lahko kuža ohladi.

- Slap Orgljice

Robanov kot

Dolina Robanov kot, je manj znana dolina, ki se nahaja ob Logarski dolini. Pot od parkirišča do koče pod alpami je večinoma senčna in traja približno eno uro. Je nezahtevna in se dvigne za približno 240 m nadmorske višine.

- Dolina Robanov kot

Po sledeh vodomca

Naša najljubša pot za hiter izlet. Po sledeh vodomca je naravoslovna učna pot v okolici Grosuplja. Celotna pot poteka po gozdu in je res nezahtevna. Lahko naredite daljšo pot, ki traja do uro in pol ali in jo brez problema tudi prej skrajšate.

- Naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca

Pot v Krnico

Mi smo se na to pot odpravili po krajši poti in sicer smo parkirali na parkirišču na poti na Vršič. Zelo velik del poti v Krnico poteka po gozdu, na enem delu pa je tudi reka v kateri se kuža lahko ohladi. Traja okoli 45 minut. Poleti najverjetneje tukaj ni vroče, vendar se vseeno na izlet odpravi zgodaj zjutraj.

- Pot do koče v Krnici

Pot do Lovrenških jezer

Ne dolgo nazaj smo se odpravili na izlet do Lovrenških jezer. Velik del poti poteka po gozdu, kjer so tudi manjši potočki v katerih se lahko kuža ohladi. Priporočam pot do tja in ne sprehajanja ob Lovrenških jezerih, saj zna biti tam zelo vroče. Pot od Rogle do Lovrenških jezer traja okoli uro in dvajset minut.

- Pot do lovrenških jezer

Vse zgoraj opisane poti so res enostavne in vredne ogleda. Želim ti lepo raziskovanje in vesela bom, če z mano deliš kakšno fotografijo.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico