Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Tako kot mi, lahko imajo tudi kužki občasno razdražen želodec, zaradi česar se počutijo slabo. In ker se z nami ne morejo pogovarjati, pogosto prvič vidimo ter opazimo nelagodje psa, ko nenadoma začne bruhati. Kadar se to zgodi v vašem avtomobilu, med vožnjo, je to še posebej stresno tako za vas kot za vašega kosmatega prijatelja.

Predstavljamo vam 6 naravnih načinov, kako lahko pomirimo razdražen želodček kosmatinčka.

1. Hitro pripravljena kostna juha

Kadar je prebavni trakt razdražen ali vnet, je pametna ideja, da njegov želodček in debelo črevo 'počiva'. Telo ne more prebaviti, predelati hrane, hkrati pa poskušati zaceliti in razrešiti vnetje. Če preskočite enega ali vse obroke vašega kužka in nadomestite običajno hrano s kostno juho, lahko zagotovite prepotreben počitek v prebavilih.

2. Nizkokalorična in hitro prebavljva hrana

Ko opazimo bruhanje ali drisko, počitek v prebavilih omogoča telesu čas, da se pozdravi. V trenutku, ko kosmatinčku želimo ponovno ponuditi hrano, naj bo le ta lahka. Odličen je obrok z bučo, ki je pokuhana na pari ter dodana k rahlo pokuhanemu puranjem mesu.

3. Aktivno oglje

Če ima vaš pes drisko, lahko aktivno oglje (aktivno oglje, ostanki ogljika, pridobljeni iz rastlinskega materiala) nudijo tako imenovano prvo pomoč. Absorbcijska sposobnost te naravne snovi je odvisna od njene velike površine. Telo aktivnega oglja ne absorbira - ostane v prebavilih in nase veže oteževalne snovi in dražilne snovi ter jih izloči z blatom. Priporočen odmerek je 1 mg / kg dvakrat na dan oglja v primeru ponavljajoče driske.

4. Bentonitna glina

Za bentonitno glino je že od antičnih časov značilen čudežni učinek na človeško in živalsko telo. Njena sposobnost absorbiranja toksinov, težkih kovin, umazanije in kemikalij jo uvršča v sam vrh prehranskih dopolnil.

Bentonitna prečiščena glina pomaga in deluje proti neprijetnimi notranjih zajedavcem in prebavnimi motnjam, kot so črevesno zaprtje. Poleg tega lahko pomaga krepiti imunski sistem, učinkovito razstruplja jetra in ledvice, hkrati lahko zatira različne alergije.

Kužku preprosto 1 žlico (ne kovinske - najboljše lesene ali plastične) gline vmešajte v 0,5l vode in počakajte vsaj 6 ur, da se glina vsede. Zatem ponudite kužku to vodo, usedlino zavržite. Voda nima ne vonja, ne okusa, zato jo bo z lahkoto pil.

(Prečiščena Bentonitna glina za pitje na voljo TUKAJ)

5. Mačja meta in ingver

Mačja meta je zelo učinkovito zelišče za pomiritev hišnega ljubljenčka z razdraženim želodcem. Priporočamo uporabo tinkture, približno 12 do 20 kapljic na vsakih 20 kilogramov telesne teže.

Druga zelišča, ki pomagajo pri prebavi in slabosti, so poprova meta, kamilica, koromač in eden mojih najljubših, ingver. Priporočam uporabo svežega mletega ingverja ali suhega zelišča v naslednjih količinah, pomešanih v okusno mesno kroglico ali pokuhano bučo:

  • Psi do 10 kilogramov - 1/8 čajne žličke
  • Psi srednje velikosti - ¼ čajne žličke
  • Veliki psi - ½ čajne žličke
  • Največje pasme - ¾ do 1 čajna žlička

Ingver dajte 1 do 3-krat na dan po potrebi, vmešajte ga v kostno juho ali v lahko prehrano. Če ga uporabljate za pomoč pri potovalni bolezni, ga dajte psu vsaj eno uro pred potovanjem.

6. Kefir

Nekateri lastniki hišnih ljubljenčkov prisegajo na pozitivne koristi kefirja - tudi za pomiritev prebavnih težav svojega psa. Kefir je fermentirana mlečna pijača, ki vsebuje koristne probiotike. Čeprav običajno pasterizirano kravje mleko lahko draži prebavila hišnih ljubljenčkov, je fermentirano mleko drugačno.

Kefir lahko ponudite enkrat na uro v treh urah po tem, ko hišni ljubljenček preneha bruhati. Dajte 1 do 2 žlički majhnim psom, 1 do 2 žlici srednje velikim psom in 2 do 4 žlice velikim psom. Kasneje lahko enkrat do dvakrat na dan dodate 1 do 3 čajne žličke tega superprobiotika v hrano vašega ljubljenčka za splošno izboljšanje obrambne sposobnosti prebavil.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico