Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Opažate dlačje kepice po stanovanju? Občasno vidite vašo muco, kako izbljuva dlake? No, to je nekaj povsem normalnega in ni razloga za strah. Vseeno pa obstajajo rešitve, kako težavo zmanjšati ali jo popolnoma odstraniti.

Notranje muce so nagnjene k bljuvanju dlak. V nasprotju s splošnim prepričanjem mačke dejansko ne "izkašljavajo" lasnih kroglic. Lasne kroglice se tvorijo v želodcu vaše mačke, zato se mora z bruhanjem rešiti neprijetne mase dlake in črevesnih ostankov. Seveda to naredi z bruhanjem.

Če mačko in preprogo pestijo bljuvanja, razmislite o vzrokih in rešitvah, ki ji lahko pomagajo odpraviti.

Kako prepoznamo težavo z bljuvanjem?

  • Kepe dlake so okrogli izbljuvki, ki jih najdemo na tleh ali na pohištvu (niso prijetnega videza, so pa zelo prepoznavne)
  • Zaprtje
  • Zelo trdo blato muce v katerem so dobro vidne dlake
  • Suha in ne-svetleča dlaka
  • Pogosto suho in dražeče kašljanje (posebno takrat, ko poje ogromno hrane)
  • Slab apetit ali nezanimanje za hrano
  • Depresija in letargija

Takrat moramo muci nujno pomagati! Kako to storimo? Preberi ...

Nega dlake

Eden glavnih razlogov, zakaj mačke v zaprtih prostorih trpijo zaradi dlak, je požiranje dlake, ko se negujejo - ližejo. Če vaša mačka zaužije veliko dlake, ki ne more zlahka preiti skozi njeno črevesje, je edini izhod skozi njena usta.

Dolgodlake pasme, kot so perzijske ali Maine Coon mačke, so nagnjene k bljuvanjem, ker imajo več dlake za nego. Pogosteje ščetkanje pomaga omiliti težavo.

Poskusite svojo mačko urejati nekaj minut vsak dan. Če imate kratkodlako mačko, jo krtačite vsaj tri do štirikrat na teden. Naj bo del vašega rituala, povezovanja in opazili boste zmanjšanje bljuvanja.

Lasne kroglice so lahko povezane tudi s kožnimi stanji, ki jih povzročajo alergije, okužbe ali paraziti. Prekomerno izpadanje dlak ali pretirano negovanje, ki izhaja iz teh stanj, lahko povzroči več zaužitih las.

Hrana

Drug veliki vzrok za dlake je prehrana vaše mačke. Tudi mačke na prostem so lahko dovzetne za dlake, če je njihova redna prehrana nezdrava in je sestavljena iz drugih bitij, kot so glodalci, ki jih najdejo zunaj.

S pravilno, polnovredno prehrano bi moral mačji prebavni sistem brez težav prenašati količino dlake, ki jo zaužije. Notranje muce se lahko znajdejo v večjih težavah takrat, ko nimajo dovolj vlage v svoji prehrani, zato poskrbite, da bo vaša mačka dobila mešanico mokre hrane s svojo suho hrano in veliko sveže vode za pitje. Priporočamo vam celo mini vodnjak, narejen posebej za mačke.

Za odpravo težave priporočamo naslednje priboljše in prehranski dodatek:

True Hemp - Mačji priboljški ANTI HAIRBALL

True Hemp - Mačji priboljški ANTI HAIRBALL

Edinstvena formulacija True Hemp ANTI-HAIRBALL vsebuje konopljo za zdravje vaše mačke in druge naravne sestavine, ki zavirajo nastanjanje dlačnih kep.

Zakaj priporočamo te priboljše za mačke? Ker …

  • Konopljini listi in olje vsebujejo naravne fitokanabinoide in omega-3 maščobne kisline.
  • Mleto konopljino seme predstavlja vir hranilnih vlaken.
  • Fige in grahova vlakna prispevajo k vzdrževanju zdrave prebave in podpirajo odstranjevanje kep dlak.
  • Hrustljavi priboljški v obliki, ki jo mačke obožujejo; hrustljave zunaj in mehke znotraj, s ciljem, da posnemajo njihove plenilske instinkte ter pomagajo pri odstranjevanju zobnega kamna
Vet's Best - Hairball Control dopolnilna prehrana v obliki funkcionalnega gela za mačke

Vet's Best - Hairball Control dopolnilna prehrana v obliki funkcionalnega gela za mačke

Ta specifična mešanica topnih in netopnih vlaken pospešuje dobro prebavo in skuša zmanjšati formulacijo lasnih kroglic v želodcu mačk. Pomaga mačkam pri lažjem prenosu lasnih mešičkov skozi črevesje. Primerno je za mačke, starejše od 8 tednov. 

Dopolnilna hrana za mačke za 30dni. Pomaga preprečevati nastanek dlačnih kepic in jih odstranjuje ter nudi hranila, ki pripomorejo k splošnemu dobremu počutju vaše mačke. Gel odličnega okusa, ki ga mačke obožujejo. Ne vsebuje petroleja, umetnih barvil, ojačevalcev okusa, melase, koruznega sirupa ali dodanih sladkorjev.

V skrajnih primerih do veterinarja

Kadar dlake še naprej pestijo vašo mačko, obiščite veterinarja, da izključite bolezni prebavil. Vnetne črevesne bolezni so najpogostejši vzrok za nastanek lasnih kroglic, vendar so lahko tudi znak drugih težav, kot so notranji paraziti, pankreatitis, kila, rak ali tujki, ki zahtevajo strokovno diagnozo.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico