Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Dandanes se je življenjska doba kosmatinčkov precej daljša. Zahvala gre predvsem temu, da smo ljudje veliko bolj izobraženi o njihovih navadah - tako prehranjevalnih, kot tudi fizičnih potrebah. Seveda je tudi napredek na področju veterinarstva zahvalen za daljšo življenjsko dobo. Skupek vsega je rezultat, da lahko danes uživamo s svojim kosmatinčkom dlje časa.

Zagotovo ste že slišali za hladno stiskano hrano (če je že ne kupujete za vašega kosmatinčka). Pa vendar se pojavlja še ogromno vprašanj, zakaj izbrati hladno stiskano hrano in kaj pravzaprav je.

Kakšna je razlika med briketki (ekstrudirano hrano) in peletki (hladno stiskano hrano)?

Hladno stiskana hrana je narejena na povsem drugačen postopek, kot briketirana. Kot že sama beseda pove, gre za 'hladno stiskanje'. To pomeni, da poteka obdelava pod precej manjšimi temperaturami (40 stopinj Celzija) in vse skupaj traja le nekaj minut. Zaradi tega se ohrani večina hranilnih snovi. Takšna hrana je tudi lažje prebavljiva.

Kako je z briketi?

Sestavine so obdelane na precej višjih temperaturah vse tja do 150 stopinj Celzija. Celotnemu postopku se reče ekstrudiranje in vse skupaj traja precej dlje. Ekstrudiranje povzroči izgubo hranilnih znovi, predvsem maščob in vitaminov, ki jih morajo kasneje proizvajalci umetno dodati. Seveda je takšna hrana 'oropana' naravnih sestavin, ki pa so nujno potrebni za kužka ali muco.

Razgradnja

V preteklosti smo že naredili preprost prikaz, kaj se dogaja v kozarcu vode s peletki in kaj z briketki (poglej video spodaj). Tukaj je preprosto pokazano, kako ti dve vrsti hrani vplivata na samo prebavo hrane. Briketki so 'težki in napihnjeni' še precej časa zatem, ko jih vaš ljubljenček zaužije. Zaradi tega lahko precej hitreje pride do torzije oziroma tako imenovanega zasuka želodca.

Hladno stikana hrana in surova hrana z roko v roki

Hladno stiskano hrano lahko brez težav kombinirate tudi s surovo (BARF) hrano ali pokuhano hrano. S tem je to nadvse elegantna rešitev za vse tiste dni, ko ljubljenčka ne morete prehranjevati surovo in potrebujete alternativo takrat, ko ste na dopustu.

Tudi vsi peleti niso enake kvalitete - na kaj morate biti pozorni?

Razlike so tudi v hladno stiskani hrani, zato bodite pozorni na naslednje:

SESTAVINE morajo biti naravne, sveže, lahko prebavljive, brez balasta

BREZ ŽIT IN GLUTENA je osnova, na katero morate biti pozorni. Žita in gluten so dodana v hrano takrat, ko želi proizvajalec konkurirati s ceno in ne kvaliteto.

BREZ KONZERVANSOV IN OSTALIH primesi je vsekakor osnova že v človeški prehrani, kaj šele v živalski. Vsi dodatki imajo lahko škodljive posledice za organizem in samo zdravje psa ali mačke.

NARAVNI MINERALI IN VITAMINI so nujni za boljši izkoristek.

Na LovingPaw.si prisegamo na naravno hranjenje kužkov in muc brez primesi, konzervansov, žit in glutena.

Tribal hladno stiskana hrana

Priporočamo hladno stiskano hrano TRIBAL iz Velike Britanije, ki je narejena kvalitetno, iz ekoloških sestavin in zagotavlja najboljše hranilne snovi za vašega kosmatinčka.

Na voljo tukaj: TRIBAL HLADNO STISKANA HRANA

Nikakor ne smete pozabiti, da ste vi tisti, ki zbirate hrano namesto vašega kosmatinčka. Zato bodite razumni, prijazni do njegovega telesa in potreb. S svojo izbiro mu lahko precej podaljšate življenje in mu nudite res tisto najboljše.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico