Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Na naših socialnih omrežjih ste lahko med objavami več krat zasledili fotografije črnega panterja Pabla in mislim, da je skrajni čas, da ga spoznamo!

Po pogovoru z njegovo lastnico Saro je nastal spodnji intervju.

Pravijo, da si živali izberejo nas in ne mi njih. Zakaj misliš, da je Pablo izbral tebe in kaj sta drug drugemu doprinesla v življenje?

S tem se popolnoma strinjam. Trdno verjamem, da ni prav nič v naših življenjih naključje in so tudi naši mali kosmatinčki v naših življenjih z razlogom. Pablo je bil darilo, presenečenje od fanta. Tako, da ne morem reči, da sem si ga izbrala sama, sem pa sigurna, da je res izbral on mene oz. naju in mi je bil usojen. Brez njega si ne predstavljam več življenja. Doprinesel mi je ogromno stvari, zame najpomembnejše so definitivno, da sem v sebi odkrila kako neskončna je lahko ljubezen do živali in postala veliko bolj odgovorna. Srčno upam, da sem jaz njemu polepšala življenje in ga napolnila z ljubeznijo, nežnostjo in brezskrbnostjo in seveda doprinesla k sami kvaliteti le tega.

Verjamem, da je to bila ljubezen na prvi pogled! Kaj vaju najbolj povezuje oziroma kaj najraje počneta skupaj?

Ja zame je definitivno bila ljubezen na prvi pogled, ker sem si zelo želela mucka. Dejansko počneva skoraj vse skupaj, ker je Pablo kot kuža, ki teče povsod za mano. Z mano gre celo na wc, me čaka da se stuširam, opazuje pri kuhanju… Vedno imam družbo. Jaz osebno obožujem najina cartanja v postelji, njemu je pa najbrž najljubše igranje z miško, ampak dvomim da kaj premaga zvok kuhinjske deske na kateri se reže meso (haha).

Kot 5 mesečni mucek je zapustil svoje sorojence in prišel k tebi. Kako je izgledalo privajanje na novo okolje?

Pričakovala sva, da bo privajanje na novo okolje precej stresno, ker je Pablo imel praktično 5 mesecev, ko je prišel h nama, ampak na srečo ni bilo tako. Že prvi večer se je cartal, čeprav je še bil nezaupljiv. Po enem tednu, ko sem bila konstanto z njim notri in se res veliko ukvarjala z njim, sva že skupaj šla tudi malo ven, da je lahko spoznal svojo novo okolico. Mislim, da se je res hitro navadil na novo življenje (sicer pa je iskreno povedano prišel v boljše okolje, kjer smo ga že od začetka razvajali in se mu veliko posvečali, tako da mu je najbrž bilo hitro jasno, da je prišel na pravi kraj).

Pablo je pravi velikan, lepo razvit in grajen maček. Kakšne so njegove prehranjevalne navade?

Pablo je res kar velik muc, ima kar 6kg. Hranimo ga s surovim mesom (piščanec, puran, govedina, ribe, zajec, notranji organi…), na voljo ima vedno tudi brikete in vodo seveda. Brikete vedno pazim, da so kvalitetni s čim višjo vsebnostjo mesa in s čim manjšo vsebnostjo žit. Občasno dobi tudi kakšne kakovostne vrečke, da malo popestrimo in ima raznoliko izbiro hrane. Vsi vedno občudujejo njegovo dlako, ki je res prav svilnato mehka, saj občasno dobi jajčni rumenjak.

Katera od teh jedi je njegova najljubša? Ali česa ne mara?

Na začetku je bil najljubši definitivno piščanec (ob prehodu iz vrečk na surovo meso)… Zdaj, ko dobi vsak dan surovo meso jé enako rad vse. Strogo ne mara svinjine.

Pablo je notranje-zunanji maček. Kje preživi več časa in ali se z letnimi časi to spreminja?

Ponoči je vedno notri, čez dan pa gre ven (zelo različno, včasih več, včasih manj). Če sem jaz doma je skoraj vedno notri z mano, če mene ni, želi po navadi ven. Je pa zagotovo veliko več zunaj ko je sonce in lepo vreme, pozimi nima pretirane želje po izhodih in meni je tudi lepše tako. Tukaj, kjer zdaj živimo je okolica res lepa in izhodi so varni, zato se mi pa vseeno zdi, da je prav da uživa tudi zunaj. 

Ti je njegovo bivanje zunaj kdaj prineslo kakšne nevšečnosti?

Ker je Pablo kastriran se zadržuje večinoma pri hiši in zunaj poležava na sončku tako da večjih problemov in nevšečnosti ni. Do zdaj sva pred kratkim imela problem s skrivnostno odrgnino na tački, ki je nismo znali pojasniti, pred časom pa je na žalost prišel domov tudi z ugrizom. Na srečo je bil takoj veterinarsko oskrbljen, testiran in je še vedno zdrav in srečen mucek.

Vsak muc nam kdaj pa kdaj kakšno "zagode". Imata s Pablom kakšno smešno dogodivščino, ki bi zanimala naše bralce?

Z njim se zdi vsak dan dogodivščina! Kar mi prvo pade na pamet je spomin iz poletnih dni, ko je prišel v hišo s ptičkom v gobčku. Jaz sem zagnala paniko in ga želela spraviti iz hiše, prepričana da je ptiček mrtev. Čez nekaj trenutkov pa mu je ta zletel iz gobčka in jaz sem se tako prestrašila, da sem padla na tla (haha). Ampak na srečo je ptiček zletel skozi okno in konec dober vse dobro.

Mene pa zanima, kako se Pablo obnaša ko nekaj želi - je glasen in vztrajen ali tih in potrpežljiv?

Pablo ko nekaj želi je dobesedno kot majhen otroček haha. Zna bit zeeelo vztrajen in zeeelo glasen. Včasih, ko ne dobi za jest dovolj hitro po njegovi presoji se zna tudi razjezit in ugriznit (to srečo imam samo jaz, ker si z drugimi ne dovoli toliko). Najbolj prikupen je ko se z njim pogovarjam in on mijavka nazaj kot da bi mi odgovarjal 🙂

Če bi ga morala opisati s tremi besedami, katere bi izbrala?

Izbrala bi besede cartljivček, lepotec in navihanček.

Da si ju boste lažje predstavljali sta z nama delila nekaj tudi nekaj slikic!

Lep pozdrav do prihodnjič,

Deborah, Sara, Pablo in Biba ❤️

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico