Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Pozdravljena Majdi!

Najlepše hvala, da si se odzvala povabilo za intervju, da nam bolj podrobno predstaviš tvojo zgodbo z Naravno zdrav pes in svoje izdelke. Loving Paw vedno podpira domače ustvarjalce in vemo, da so tvoji izdelki naravno fenomenalni za naše kosmatinčke.

Od kod sama izdeja za izdelke? Kako se je pravzaprav pričela zgodba Naravno zdrav pes?

Koncept Naravno zdrav pes je bil že pred leti zasnovan kot povezovalni projekt, namenjen skrbnikom psov, ki jih druži osrednja želja po zdravem in dolgem življenju njihovih psov. Osrednje vodilo in naše bistvo pa ostaja ves čas enako - ponuditi skrbnikom psov kakovostne informacije o zdravem načinu življenja psov; tako prek izobraževalnih vsebin, kot tudi prek kakovostnih izdelkov. Vrsta let spremljanja izkušenj in povratnih informacij lastnikov psov glede uporabe naravnih prehranskih dopolnil, predvsem pa izkušnje in zdravstveni ter prehranski izzivi z lastnimi psi so me kot ustanoviteljico blagovne znamke vzpodbudili, da skupaj s strokovnjaki zasnujemo izdelke, ki so 100% naravni in v obliki okusne krmne mešanice (in ne v obliki tablet ali kapsul) – takšne, kot sem jih na trgu pogrešala.

Kateri je bil prvi proizvod in zakaj?

Pasji kokos, prvi izdelek lastne linije Naravno zdrav pes, je bil razvit kot učinkovita dopolnilna krmna mešanica z izjemno pozitivnimi učinki na pasji organizem, predvsem na dlako in kožo, pa tudi presnovo, imunski sistem, s protiparazitnim učinkom. In vse to v obliki okusnega dodatka, s katerim lahko pomembno obogatimo obrok, v prvi vrsti iz sestavin, ustreznih tudi za prehrano ljudi. O učinkih Pasjega kokosa, ki se kaže navznoter in navzven, danes poročajo številne stranke in prav vsaka povratna informacija je velika motivacija za nadaljnje delo in razvoj.

S katerimi težavami si se srečevala na začetku poslovne poti?

Izzivov ni bilo malo. Če bi na začetku vedela toliko kot danes in koliko »preprek« bo na poti, dvomim da bi se razvoja lastne linije izdelkov sploh lotila. Danes na prepreke gledam kot na izzive in obvezen del poslovne poti. Od iskanja ustreznih dobaviteljev do prepoznavanja zaupanja vrednih partnerjev projekta. Ker so izdelki novost in jih lastniki ne poznajo od prej (doma in drugod), je potrebno tudi precej komunikacijske podpore in ozaveščanja.

Katere so težave, s katerimi se še vedno srečuješ?

Vsaka težja situacija in odločitev v preteklih letih mi je dala ogromno novih izkušenj in pomagala k izboljšanju izdelkov in procesov. Svojevrsten izziv je ozaveščanje lastnikov, da lahko naredijo zelo veliko dobrega, če »razmišljajo s svojo glavo«.

Pogostokrat slišimo komentarje, da je česen škodljiv za kužke. V čem se razlikuje tvoj proizvod Pasji česen in zakaj je primeren za naše kosmatince?

S Pasjim česnom sem želela v prvi vrsti »razbiti mit«, da je česen za pse strupen. V izdelku je uporabljen obdelan česen v prahu, ki je umeščen na seznam varnih krmil za živali. Serije so mikrobiološko testirane in na podlagi analiz popolnoma varne za uporabo, upoštevane so vse smernice in vrednosti varne krme za živali, ki veljajo v EU (seveda pa se je potrebno držati navodil za priporočeno doziranje). Se pa strinjam, da je potrebna pri uporabi česnovih pripravkov previdnost - še posebej, če gre za svež česen, kjer je potrebno individualno doziranje. Za naš izdelek Pasji česen je priporočena doza ½ čajne žličke za pse lažje od 15kg in 1 čajna žlička za pse težje od 15kg. Pri čemer je v mešanici Pasjega česna prisotnih več sestavin: kokosova moka, hladno stiskano laneno olje, hladno stiskano kokosovo olje in 10% organskega česna. Odkar je izdelek na trgu (tudi v več evropskih državah) smo zabeležili izjemno veliko pozitivnih odzivov in smo nad rezultati navdušeni.

Kako se je na izdelke odzvala Slovenija?

Izdelke so zelo dobro sprejeli, na ponudbo so se hitro odzvali lastniki psov (pa tudi mačk), ki iščejo naravne rešitve iz različnih razlogov (občutljivost psov, sobivanje otrok in psov, navdušenci nad naravnimi izdelki). Vsem pa je skupno, da želijo svojemu kosmatincu omogočiti dolgo in zdravo življenje.

Kako se je na izdelke odzval svet?

Večkat sem se pošalila, da so izdelki v le nekaj letih obstoja prepotovali več držav kot jaz, hkrati pa sem se ob tem začela zavedati potenciala. Izdelke danes že dobro poznajo v kar nekaj državah na zahodu in severu Evrope, želja pa je izdelke predstaviti tudi ljubiteljem živali v sosednjih državah. In nikakor ne pozabiti na domači trg - slovenski lastniki psov so zahtevni in nam predstavljajo odličen vir povratnih informacij za izboljšave! Zelo cenimo njihovo podporo in pomembno podporo poslovnih partnerjev (tudi LovingPaw!), ki ste našim izdelkom odprli vrata do prodajnih mest.

Pred kratkim si lansirala tudi Zlati kokos. Povej nam malce več o samem izdelku in kako so ga kosmatinčki sprejeli?

Zlati kokos je namenjen predvsem aktivnim psom in pasjim veteranom zaradi ugodnega vpliva na podporo sklepom in hitre regeneracije pasjega organizma. Sestavine Zlatega kokosa so: kokosova moka, kokosovo olje, laneno olje, kurkuma in ingver. Psi ga obožujejo, lastnike pa spominja na "zlato pasto". In sicer s pomembno razliko, saj smo namesto peperina, ki ima ob dolgotrajnem dodajanju stranske učinke in ga je potrebno individualno dozirati, dodali ingver, ki ima zelo blagodejen vpliv na pasji organizem, obenem pa omogoča boljšo absorpcijo kurkume. Tako pri naših domačih partnerjih in partnerjih v tujini, kjer je že v prodaji, je odlično sprejet!

Kakšna je tvoja vizija z Naravno zdrav pes?

Vizija je predvsem še naprej delati dobro, ohranjati kvaliteto pred kvantiteto, skladno s skrbnim odnosom do okolja, izbiro lokalnih partnerjev in dobaviteljev. Všeč mi je misel, da prav vse akterje, vključene v proces nastajanja izdelkov Naravno zdrav pes, druži ljubezen do živali in želja ustvariti nekaj dobrega zanje.

Mogoče lahko namigneš, kaj vse nas še čaka v bližnji prihodnosti? 😉

Doslej je bilo tako, da je ob lansiranju izdelka že nastajala ideja za novega in tako je tudi tokrat. 🙂

Hvala Majdi za čudovit pogovor. Pri nas so vsi tvoji izdelki izjemno popularni in z velikim veseljem jih priporočamo prav vsem kosmatinčkom. Hkrati pa jih z velikih veseljem jedo tudi naši kužki.

Veliko uspehov tudi v prihodnje ti želi celotna ekipa Loving Paw!

Vse izdelke Naravno zdrav pes dobite v našem spletnem butiku LovingPaw.si na povezavi tukaj: https://bit.ly/naravno-zdrav-pes

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico