Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Sama sem dolgo izbirala mačje brikete na podlagi dveh kriterijev. Katera bi danes ocenila za napačna. Vendar na izkušnjah se učimo, mar ne? Zato bi rada z vami delila svojo izkušnjo, da komu olajšam izbiro ali razjasnim dvome.

Ta dva kriterija sta zame bila okus in cena. Zavedam se, da je za marsikoga cena nepremostljiv kriterij. Od ljudi, ki komaj poskrbijo zase in nesebično pomagajo še kakšnemu kosmatincu pač ne gre očitati, kakšno hrano kupujejo, temveč le čestitati za dobrosrčnost.

Dejstvo je, da kakovostni briketi SO dražji od ''navadnih''. No ... mene je k raziskovanju pognala Bibina alergija, izbirčnost in neješčost.

V prvih treh letih svojega življenja so ji bili všeč le eni briketi in nikakor ni jedla nobenih drugih. Seveda je šlo za čisto navadne brikete iz supermarketov. Ko pa sem spoznala, kaj je tisto, kar določa kvaliteto briketov, Biba je vse brikete! 😀

Kaj je zame pomembno pri izbiri?

Najpomembnejši kriterij, ki ga morate upoštevati je DELEŽ MESA/RIBE v briketih. Ta naj bo čim višji - o dobri kakovosti govorimo pri 90 in več odstotkih. Briketi naj ne vsebujejo žit in žitnih izdelkov oziroma v čim manjšem deležu. Ponavadi imajo taki briketi dodane tudi vitamine in minerale, ki so potrebni za dobro mačje zdravje.

Podatke o sestavi najdete na zadnji strani ali stranici pakiranja in morajo biti zakonsko določeno tudi v slovenskem jeziku. Tako kot za ljudi je tudi za živali pomembno, da izdelki ne vsebujejo aditivov in gensko spremenjenih živil (ta dva podatka sta običajno navedena na prvi strani pakiranja). Taki briketi niso dražji zaradi znamke, ampak, ker so beljakovine v osnovi dražje od žit in raznih konzervansov.

Briketi so pomemben del mačje prehrane, saj vsebujejo vse potrebno na enem mestu. Tako se najlažje izognete pomanjkanju vitaminov, mineralov in elementov v sledovih. Za optimizacijo mačje prehrane ji poleg briketov ponudite še sveže surovo meso, visoko beljakovinsko mehko mačjo hrano in kakšen priboljšek za ''sladico''.

Pa dober tek 😉

Deborah in Biba <3

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico