Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Ko sem pred 15 leti začela trenirati svojega pokojnega kužka Kai-a, na trgu ni bilo veliko učnih priboljškov. Na koncu sem izbrala, kar je bilo ponujeno in roko na srce - ni bilo kvalitetno.

Zdaj obstaja skoraj neskončna izbira za vadbene poslastice, vendar niso vse enake! Tukaj je kratek vodnik za iskanje najboljših vadbenih priboljškov za vašega psa.

Velikost

Vadbene priboljške, ne glede na velikost vašega psa, bi morale biti precej majhne. Nekatere priboljške je mogoče razbiti na manjše koščke, kar je prav. Ni pomembno to, da svojega psa nagradite s priboljškom v polni velikosti, saj jih lahko potem med treningom poje zelo veliko.

Izvor sestavin

Pomembno je, da izberete priboljške, katerih sestavine so kvalitetne in tukaj je razlog: Podjetja, ki si vzamejo čas in skrbijo, od kod izvirajo sestavine njihovih izdelkov, običajno proizvajajo kakovostnejše izdelke, saj ne vsebujejo nepotrebnih polnil - kot so naprimer žita.

Laičen primer:
Povsem enači se lahko s primerom, da vi izberete zdravo ekološko mesno kosilo ali pa enostavno pojeste McDonalds hamburger. Oba lahko vsebujeta enako količino govejega mesa, vendar se bosta kakovost, okus in hranilna vrednost močno razlikovali.

Sestavine

Kakovostni pribolški vsebujejo naravne sestavine, na primer beljakovine živalskega izvora ali žuželk in po možnosti zelo malo ogljikovih hidratov, pridobljenih iz prave hrane, kot so banane, oves ali borovnice.

Kalorije

Namen usposabljanja je nagraditi vašega psa na zdrav način, kar pomeni, da se želite izogniti težkim, kaloričnim prigrizkom, ne glede na velikost vašega psa. Pomembno je, da ima 0,5-5 kalorij na priboljšek, odvisno od velikosti vašega psa.

Če svojemu velikemu psu med vadbo dajete 10 vadbenih priboljškov in so vsaka po 20 kalorij, je to 200 kalorij. Za 60-kilogramskega psa to ni slabo. Če pa bi svojim majhnemu kužku dali enako število priboljškov, bi teh 200 kalorij lahko privedlo do velikih težav!

Pomembno je, da za nagrajevanje uporabljate nizkokalorične priboljške. Za nagrajevanje priporočamo:

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico