Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Mačja ušesa so tako pasja izjemno občutljiva in z njimi je potrebno ravnati zelo previdno. Nekateri lastniki mačk pozabijo očistiti ušesa svojim ljubljenčkom, vendar je skrb za ušesa izjemno pomembna in je ne gre spregledati. Če se boste naučili čiščenja mačjih ušes, boste preprečili zdravstvene težave. Hkrati pa boste pomagali pri soočanju s številnimi težavami z ušesi in ušesnimi okužbami ter prihranili denar pri veterinarskih računih.

Obstaja več razlogov, zakaj je potrebno redno pregledovati in čistiti mačja ušesa. Med drugim tako uspešno odkrivate okužbe, nabiranje ušesnega masla, ušesni pršic in drugih možnih težav. Če med temi rutinskimi pregledi opazite kakršne koli težave, boste imeli več možnosti, da se izognete resnim zapletom na poti.

Težave z ušesi so ena najpogostejših zdravstvenih težav pri mačkah. To je zato, ker mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov ne vedo, da imajo mačke zelo občutljiva ušesa, ki so nagnjena k različnim zdravstvenim težavam. Zgodnje odkrivanje in pravočasno zdravljenje lahko zmanjšata tveganje za izgubo sluha in olajšata nelagodje za vašo mačko.

Preverjanje mačjih ušes traja približno 30 sekund, za čiščenje pa približno 5 minut. Tudi če imate več mačk, bo to vsak mesec vzelo malo časa in bo pomagalo pri splošnem zdravju in dobrem počutju vašega ljubljenčka. Poleg tega bo sčasoma postalo lažje, ko se bo vaša mačka navadila na postopek, vi pa boste bolj vešči pri čiščenju njenih ušes.

Ko ste potrdili, da so mačja ušesa zdrava, nadaljujte s postopkom čiščenja ...

Korak 1: Napolnite uho s čistilno raztopino

Narava in temperament mačk se lahko zelo razlikujeta. Nekatere mačke vam lahko le ležijo v naročju, medtem ko jim čistite ušesa. Druge se bodo podali v veliko večji boj. Namig: svojo mačko zavijte v brisačo in tako jo boste lažje držali v kolikor postane izjemno nemirna.

Za začetek dostopajte do mačjega ušesa tako, da rahlo nagnete njeno glavo na stran. Nalijte majhno količino raztopine za čiščenje mačjih ušes (ravno toliko, da napolni sluhovod) naravnost v uho vašega ljubljenčka). Mačka bo takoj hotela stresati z glavo, zato se ne pozabite pripraviti tudi na to.

Korak 2: Masirajte uho

Začnite masirati dno ušesa s krožnimi gibi, nežno in počasi. To bo pomagalo pri mehčanju vsega nabranega masla. Masirajte dno ušesa približno 30 sekund. Ko končate, pustite, da vaša mačka vstane in zmaje z glavo. Ne skrbite, to je naravni nagon, ki ga bo vaša mačka naredila brez zadržkov.

Korak 3: Notranjost obrišite

Ko vaša mačka zmaje z glavo, bo pretresla v notranjosti veliko voska in ga s tem izrinila iz kanala. Notranjost nežno obrišite z vato. Ušesa vam ni treba popolnoma obrisati. Samo nežno ga obrišite, dokler ne odstranite večine ostankov in masla.

Korak 4: Ne sušite ušesa

Postopek se tukaj ustavi. Mačja ušesa so zasnovana tako, da se sama posušijo, zato vam ni treba skrbeti, da boste dobili vsako kapljico raztopine.

Opomba: Čeprav je ta tehnika za čiščenje mačjih ušes pomembna, je izbira učinkovite raztopine za čiščenje mačjih ušes prav tako pomembna. NE zamenjujte mačjih čistil za ušesa z zdravljenjem okužb mačjih ušes (uporabljajo se za posebne zdravstvene težave). Ti izdelki vsebujejo različne sestavine in jih ni mogoče zamenjati. Uporabite naravno čistilo, ki pomaga odstraniti ušesno maslo ali pa uporabite prednamočene robčke/naprstnike.

Priporočamo naslednje:

Kako pogosto čistiti mačja ušesa

Ko govorim o tem, kako očistiti mačja ušesa, je najpogostejše vprašanje, ki ga vedno prejmemo: "Kako pogosto naj čistim ušesa svojega ljubljenčka?" Odgovor je odvisen od številnih dejavnikov. Lahko je od vsake 2-3 tedne do vsake 2-3 mesece.

Pasma vaše mačke, starost, stopnja aktivnosti, vrsta dlake in stopnja proizvodnje ušesnega masla bodo določili, kako pogosto bo treba čistiti njena ušesa. Na splošno je treba ušesa pregledati vsaj enkrat na teden, da se prepričate, da ni nič nenormalnega.

Kratek pogovor s svojim veterinarjem vam bo pomagal najti pravi odgovor na to vprašanje. V povprečju bi morala večina mačk čistiti ušesa približno enkrat na 3 mesece, vendar bo vaša mačka to morda potrebovala pogosteje ali manj pogosto. Pogovorite se s svojim veterinarjem, da se odločite za najboljši urnik čiščenja za vašo mačko spremljevalko.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico