Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Visoka poletna vročina lahko postane izjemno nevarna za tačke vaših psov. Obstaja preprost test, s katerim lahko preverite, ali je pločnik prevroč za tačke vašega hišnega ljubljenčka. Kakšen? Naredite "sedem sekundni test". Preprosto se dotaknite pločnika s hrbtno stranjo dlani za sedem sekund. Če ne morete zdržati celih sedem sekund, ker je površina prevroča, potem je prevroče tudi za tačke vašega psa.

Kdaj je prevroče za pasje tačke?

Če je zrak zunaj prijetno topel, se vam morda zdi, da ni nevarnosti, da bi vaš kuža dobil opekline po tačkah. Toda tla se lahko segrejejo veliko bolj kot okoliški zrak in hitro absorbirajo toploto. Spodnja tabela primerja temperaturo zraka in asfalta v podobnih pogojih:

Temperatura zraka Temperatura asfalta
25 °C 52 °C
31 °C 62 °C
35 °C 65 °C

Še več, nekatere površine postanejo bolj vroče od drugih. Študija univerze Frostburg je pokazala, da ko beton doseže temperaturo 40 °C, se lahko pod podobnimi pogoji opeka segreje do 43 °C, asfalt pa vse do 51 °C.

Kakšni so simptomi opeklin?

  • Prizadeto mesto je pordelo in oteklo (1. stopnja)
  • Vidni so prozorni mehurji (2. stopnja)
  • Koža je zoglenela (3. stopnja)

Kakšna je prva pomoč pri opeklinah?

Vročina naredi svoje in vroča tla so lahko izjemno nevarna za opekline. Če se vaš kosmatinček opeče po tačkah, se morate vedno čim prej posvetovati z veterinarjem, medtem pa prizadete tačke ohladite.

Veterinarji priporočajo naslednje ukrepe prve pomoči:
  • Prizadete tačke ohladite pod tekočo vodo (vendar pazite - voda ne sme biti ledeno mrzla).
  • Vsako prizadeto tačko povijte v sterilno gazo, da je izpostavite večim bakterijam. V kolikor je mogoče, mu lahko nadanete tudi nogavičke.
  • Bodite posebno previdni, če uporabljate led na opečenih tačkah vašega psa: nepravilno ravnanje z ledom lahko povzroči poškodbe tkiva.
  • Namažite poškodovane tačke s hladilno aloe vero ali drugim, 100% naravnim mazilom, ki ne bo kože razdražil

Seveda zatem pojdite do veterinarja, ki bo tačke primerno oskrbel.
Pazite pa na to, da kužka ali muco ne sprehajate sredi dneva, ko so temperature najvišje.

Kako se izogniti opeklinam?

  • Opravite "sedemsekundni test" pred sprehodom s psom.
  • Sprehajajte psa po travi ali travnikih.
  • Psa sprehajajte ob hladnejših tleh – zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.

Kaj priporočamo za nego pasjih tačk?

Konopljin balzam z dodatkom gline za zdrave smrčke, kožo in tačke ohranja zdravje in naravno ravnovesje. Uspešno pomaga pri sezonskih alergijah. Glina bo na tačke delovala antibakterijsko, kar je še posebej pomembno za zdravje vašega kužka ali muce.

Uporabljamo ga lahko za vrsto težav kot so suha, razdražena in občutljiva koža na tačkah, smrčkih ali na sami koži. Uporabljamo ga tudi pri raznih izpuščajih in spremembah na koži ali pa za vsakodnevno nego in regeneracijo kože. Z visokim deležem konopljinega olja (vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin) in gline učinkovito lajša bolečine, sprošča napetost v mišicah, pospešuje obnovo kože in celjenje ran.

Ni alergeno in ne obarva dlake ali kože. Izdelano iz 100% naravnih sestavin. Najdeš ga na povezavi TUKAJ.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico