Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Mačke so izjemno umirjena bitja, z izjemo takrat, ko lovijo (se igrajo) želijo mir, tišino, nežnost ... Bojijo se hitrih gibov in kričanja, kar pomeni, da se velikokrat bojijo otrok. To lahko potrdim tudi iz lastnih izkušenj. Kadarkoli pride kdo z otrokom na obisk, Biba pobegne pod posteljo in se ne prikaže vse dokler ne odidejo. Takrat, ko pridejo le odrasli ljudje, pa se zgolj odmakne in opazuje.

Kako postopati ob prvem stiku z mačko?

Mucki se vedno približajte počasi - če se odmika ali beži, nikar ne tecite za njo. Ko vas spusti dovolj blizu, ji previdno ponudite svojo dlan, da vas povoha. Po možnosti počepnite, da boste bolj na njeni ravni višine. V trenutku, ko bo nehala z vohanjem, jo nežno in predvsem počasi pobožajte po glavi - čelu. To namreč sproža hormone za sprostitev. Če ji bo všeč, bo dovolila, da jo božate, sicer se bo odmaknila. Božanje nadaljujete po hrbtu vse do repa. Izjemno jim paše tudi čohanje pod vratom, nikar pa se je dotikajte repa. To ni všeč prav nobeni muci. "Posebno" oziroma bolje rečeno "osebno" področje je tudi mačji trebušček. Dovoljenje, da jo tam lahko božate, je njen največji izraz zaupanja do vas.

Kaj pa dviganje muck v naročje?

Menim, da muce nad tem niso preveč navdušene, sploh če gre za neznano osebo in daljši čas. Rekla bi, da se v naročju ne počutijo varne, ker niso na "svojih tleh" in v primeru nevarnosti težje odreagirajo. Definitivno pa ne marajo v naročju ležati na hrbtu - kot dojenček. Zagotovo so tudi mucke, ki to pustijo, ampak mislim, da se vseeno ob tem počutijo izjemno nelagodno.

Vsaka muca je zgodba zase ...

Vedeti moramo, da je vsaka žival zgodba zase. Vsaka ima svoj karakter in značilnosti. Nekatere so izjemno cartljive, zaupljive in gredo k vsakemu, druge so popolnoma neudomačene in ljudje zadnje predstavljamo nevarnost. Zato se vedno do njih vedite obzirno in pustite, da same pokažejo kaj jim je prav in kaj ne. Čeprav mucke ne govorijo, s telesno mimiko povedo vse. ❤

Lep pozdrav do prihodnjič!
Deborah & Biba ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico