Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Mlade muce - kaj ni to nekaj najlepšega, ko jih lahko pocrkljate in objamete? Boste kmalu objeli kakšnega mačjega mladička ali pa ga že imate doma? Se sprašujete, kakšna je najbolj primerna hrana za vašo muco? Pa si poglejmo ...

Muce so izbirčne

Muce so bitja, ki so precej izbirčna. Njihov okus za hrano je nekaj posebnega. Muco nikakor ne boste prepričali, da poje nekvalitetno hrano. Če sklepamo po njihovih prehranjevalnih navadah, bi bil vsak dan na njihovem jedilniku piščanec. O izbiri prave hrane smo pisali že v članku z naslovom: Naravna mačja hrana.

Kakšna hrana je zanje (biološko) najbolj primerna?

Mačji obrok je idealen seveda takrat, ko je hranilen in uravnotežen. Mačke so, ravno tako kot psi, grajene tako, da z lahkoto predelajo kosti in surovo meso. Pravzaprav je njihovo telo grajeno za surovo prehranjevanje.

Zato nikakor ne boste zgrešili, če boste mačjega mladička pričeli navajati na surovo hrano. Zakaj? Le to bo zanj najbolj naravno. Mladiček se lahko s surovo hrano prehranjuje vse od dopolnjenega šestega tedna dalje.

Anatomija prebave je ustvarjena za surovo prehranjevanje

Sestava mačjega telesa je narejena za hranjenje s kostmi in surovim mesom. Mačka ima namreč 30 zelo ostrih zob, ki so primerni za trganje in hranjenje s surovo hrano. Imajo vertikalen ugriz (ne horizontalnega), kar pomeni, da je tudi čeljust prilagojena grizenju večjih kosov hrane in ne prežvekovanju zelenjave. Mačke imajo v primerjavi s kužkom še manj burbončic za okušanje. Poleg vsega nimajo receptorjev za okušanje sladkorja.

Surovo prehranjevanje za mačke je najboljša možna izbira. Zakaj? Izberite naravno, ker je njihovo telo grajeno za procesiranje naravnih sestavin in ne umetnih ter predelanih.

Trebušček je ustvarjen za več enakomernih obrokov skozi ves dan. pH želodca je nižji od človeškega, kar pomeni, da z lahkoto prebavijo kosti in uničijo vse morebitne škodljive bakterije.  Prebavni sistem hrano predela v roku od 12-24 ur, medtem, ko človeško telo nekatero hrano predeluje tudi to 30 ur. Tanko črevo je prilagojeno za prebavljanje beljakovin in maščob. Vseeno pa njihovo telo potrebuje veliko več beljakovin, kot pasje.

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-info"][/trx_infobox]

Surova hrana in uvajanje mladička nanjo

Zelo pomembno je, da se pred samim prihodom mladička v vaš dom dobro pozanimate, kakšno hrano je imel do sedaj. Če je muca jedla briketirano in procesirano hrano, potem mora biti uvajanje na surovo prehranjevanje postopno. Nikakor ne smemo takoj 'presekati' in ji ponuditi zgolj surovo hrano. Zavedati se moramo, da so muce zelo izbirčne in potrebujejo več časa za sprejemanje navad.

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-info"][/trx_infobox]

Porcijo surove hrane večajte v skladu z navodili, ostalo procesirano hrano pa počasi zmanjšujte. Muca bo kmalu v celoti zamenjala procesirano za surovo zaradi same okusnosti. Ponavadi traja nekje od 1 do 2 tedna celoten proces uvajanja - kdaj tudi do 8 tednov. Bodite potrpežljivi. Mladički so ponavadi bolj dovzetni za navajanje na spremembe, zato bo celoten proces hitreje izpeljan.

Nekaj osnovih dejstev o uvajanju surove hrane mladičku:

  • hrano vedno dobro odtalite v hladilniku
  • nikoli ne servirajte hladno - vedno na sobni temperaturi
  • v starosti od 3-4 tedne dajajte hrano 5 krat na dan v enakomernih obrokih
  • v starosti od 8 tednov dalje dajajte hrano v 3-4 enakomernih obrokih

Priročna surova hrana

Zelo priročna surova hrana za mačje mladičke je hrana od Natures Menu, ki predstavlja popolne in uravnotežene obroke za vašega mačjega mladička. Hrana namreč vsebuje vse potrebne aminokisline, vključno s taurinom. Prednosti prehranjevanja s hrano Natures Menu:

  • brez žitaric
  • popolna in uravnotežena
  • primerno za mačke vseh starosti
  • z dodanimi antioksidanti za podporo imunskega sistema mačk

Mačke so mesojedci in obožujejo surovo meso.

Kje za naše mucike kupujemo surovo hrano? Na povezavi spodaj ...

[trx_button type="square" style="default" size="small" bg_style="custom" color="#ffffff" bg_color="#fc918d" align="center" link="https://www.vetshop.si/izdelki?category_id=46" popup="no"][/trx_button]

Želimo vam, da bo vaš mucek zrasel v kar se da zdravega mačjega posameznika. S pravilno izbiro hrane bo to povsem lahko izvedljivo. Pa dober tek in lep mačji pozdrav ?

 

Opomba: Seveda je v primeru veterinarskih težav potrebno upoštevati nasvete storkovnjakov. Vse so zgolj nasveti za zdravo prehrano mačjega mladička in niso nadomestilo za veterinarski nasvet.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico