Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Celotna zgodba o koronavirusu, ki trenutno hromi celoten svet se je pravzaprav začela decembra leta 2019 v Vuhanu na Kitajskem. Zaznali so več primerov pljučni pri ljudeh. Izključili so klasične okužbe in potrdili koronavirus oziroma vrsta le tega, poimenovana SARS-CoV-2. Povzroča pa ga virus COVID-19.

Kakšne so značilnosti pri ljudeh?

Povišana telesna temperatura, slabo počutje, utrujenost, nahod, kašelj in pri nekaterih težjih oblikah tudi oteženo dihanje.

Sedaj pa se lotimo problematike, ki skrbi tudi vse lastnike naših kosmatinčkov.

Vprašanja - Strokovnjaki odgovarjajo

ALI LAHKO KORONAVIRUS DOBIJO IN PRENAŠAJO TUDI ŽIVALI?

Zaenkrat še ni znano, da bi se koronavirus prinašal tudi na živali, ampak se samo iz človeka na človeka. Na NIJZ (Nacionalnem inštitutu za javno zdravje) so zapisali: "Trenutno ni dokazov, da bi se lahko hišni ljubljenčki okužili s koronavirusom. Kljub temu si je po vsakem kontaktu z živalmi priporočljivo umiti roke, saj nas to ščiti tudi pred ostalimi patogeni, ki se lahko prenašajo med človekom in živaljo."

ALI SE LAHKO VIRUS PRENAŠA OB STIKU Z DOMAČIMI ŽIVALMI?

"Po trenutnih raziskavah je COVID-19 povezan z nekaterimi vrstami netopirjev, ki pa pri nas trenutno ne živijo. Trenutno pa ni dokazov, da bi bilo tveganje za okužbo s koronavirusom povezano s hišnimi ljubljenčki, kot so psi in mačke. Je pa na splošno priporočljivo slediti priporočilom glede higiene pri stiku z živalmi."

Republika Slovenija svetuje

Za vse morebitne nove novice glede zdravja živali in koronavirusa spremljate na spletni strani Veterinarske fakultete in OIE. Priporočila za ljudi najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Kaj priporočamo za vzdrževanje higiene hišnih ljubljenčkov?

Vedno dobro obrišite in umijte tačke z Yanika sprejem za čiste tačke in dezinfekcijo za kužke in muce: http://bit.ly/2o8w62B

Vzdržujte zdrav imunski sistem in zaščitite njegovo telo (znotraj) z Bentonit glino za pitje (brez vonja in okusa, tako da kuža ali muca to rad pije): http://bit.ly/2rkaK4b

Dlako enkrat na dan obrišite z naravnimi robčki Arava za vzdrževanje čiste dlake: http://bit.ly/2GVH9lA

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico