Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Kateri je Bibi najlepši letni čas in kateri meni? Kako se njeno obnašanje spreminja čez leto? In še in še.. beri dalje.

Za Bibo je noro in avanturistično poletje. Ogromno igranja, plezanja, raziskovanja, lovljenja, skrivanja, tekanja, opazovanja, sončenja in skoraj nič spanja. Tako je - Biba poleti zelo malo spi, a veliko leži. Vročina ji seveda preprečuje, da bi cele dneve tekala. Vseeno pa med ležanjem vedno opazuje okolico in ima pod nadzorom prav vse, kar se dogaja. Vseskozi je skoncentrirana in pripravljena na akcijo 🙂 Karkoli si zamisli, to tudi naredi ... in hop, ptiček iz veje je njen. Posledično bistveno bolj sili iz hiše, kar meni sicer ni všeč. Kljub vsemu ji tega veselja preprosto ne moreš vzeti.

Zdaj se z nezadržno hitrostjo bliža zima in zadnje dni je že začela kazati zobe. Mraz, veter in dež imajo velik vpliv na naše kosmatince. Lahko bi rekla, da gre Biba na zimsko spanje. Prespi cele noči in tudi večino dneva. A tiste urice, ko je budna, postane pravi hudiček. Če je poleti prerazporedila svojo energijo skozi celoten dan, jo pozimi skoncentrira na nekaj ur in takrat 'nori' tako, da se ustavi. Teka po stanovanju, pleza, praska, nosi žogico, se skriva po omarah in neumorno išče pozornost. Takrat ji ''pomagam'', da se po domače povedano 'zdivja'. Kmalu zatem namreč spet sledijo dolge ure mirnega spanca. Velikokrat prosi pred vrati in želi na prosto, ampak takoj, ko zagleda, kakšno je vreme, naredi nekaj korakov nazaj in zbeži nazaj 🙂 V njenem pogledu vidiš nejevoljo.

Lansko zimo je Biba prvič vidla sneg in mislim da ji ni blo čisto nič jasno kaj se dogaja ?❄

Takrat, ko veseli december potrka na naša vrata in hišo okrasi jelka, ima Biba spet veliko dela. Jah.. vsako zimo vsaj nekaj okraskov iz jelke pristane razbitih v smeteh. Ni kaj.. vedno znova ''Biba ne, Biba ne smeš, fuj to,..'' in ko se obrneš.. akcija 😀

In ravno to je moj najljubši mesec. Nimam najljubšega letnega časa, a mesec december je definitivno moj najljubši. Družinski, topel, okrašen, kičast, zabaven in še in še.. to je mesec, ko se z Bibo največ cartava in igrava okoli jelke. Vsak dan se nekaj dogaja in ne vem kdo je bolj navdušen, jaz ali ona 😀

Joj, zdaj sem še bolj v pričakovanju tega veselega meseca! Do takrat pa bom pridno pisala bloge za vas in z veseljem odgovorila na kakšno vprašanje!

PS: Kateri je pa tvoj najljubši mesec? Katerega ima tvoja muca najraje?

Mačji pozdrav do prihodnjič ?
Biba in Deborah

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico