Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Sezona bolh in klopov je na vrhuncu in upam, da ste že poskrbeli za zaščito vaših kužkov. Če pa še niste, je skrajni čas!

tick-482613_1280

Vedno več lastnikov psov se odloča za naravne preparate proti zunanjim zajedalcem, kar je super. Zavedanje ljudi, da je le naravno najbolje za vašega ljubljenčka, vas in naravo, je že skoraj osvojilo svet. Brez kemije vedno ne gre, je pa dobro, da jo uporabljamo čim manj in le v nujnih primerih.

Nanašanje naravnih preparatov in pravilo št. 1

Naravni preparati so nežni, blagi in jih je treba nanašati redno. Doziranja so majhna in niso trajna. Zato je rutina še toliko bolj pomembna. Navadno jih nanašamo pred sprehodi, nekatere preparate, ki so bolj koncentrirani pa enkrat tedensko. Skbno upoštevajmo navodila in priporočila, saj bomo le tako optimalno zaščiteni.

woman-995439_1280

Pravilo št. 1 je govoto pregledovanje. To storimo po vsakem sprehodu. Če klopa opazimo takoj, ko ga pes prinese s sprehoda, se lahko izognemo marsikateremu problemu in zapletu.

Varni naravni repelenti

Poznamo veliko varnih naravnih repelentov. Zeliščni pripravki, hidrolati, eterična olja, čaji in naravna olja. Ne le, da odganjajo mrčes in zajedalce, spodbujajo imunski sistem, pomagajo k boljši prekrvavitvi, delujejo antiseptično in protivirusno, regulirajo izločanje loja na dlaki, krepijo dlako, jo naredijo svetlečo in zdravo.

Najpogosteje uporabljamo:

Eterično olje bazilike

Eterično olje cedre

Eterično olje limonske trave

Eterično olje citronele

Eterično olje geranije

Eterično oje timijana

Neemovo olje

Hidrolat sivke

Česnovo olje v prehrani

 

100% garancije ni. Tudi pri znanih firmah in priznanih znamkah, ki izdelujejo kemične repelente, ni popolne garancije. Nekateri psi so bolj dovzetni za bolhe in klope, drugi manj. Nekateri potrebujejo večje koncentracije repelenta, nekateri manj. Nekaterim bolj odgovarjajo spreji, drugim kapljice. Veliko je možnosti, vedno pa je cilj isti – ostani brez bolh in klopov! 😀

 

Lep poletni dan! :p

 

*Samo kot zanimivost ali pa v razmislek – zakaj ne obstajajo kemične ampule še za ljudi, če so tako varne in ok? 😉

 

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico