Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Poznano, kajne? Lepo postavimo smrečko in jo okrasimo s takšnimi in drugačnimi okraski. Ampak potem se šele začne tako imenovana vojna za obstanek 🙂 Kaj lahko storimo, da zmanjšamo in naredimo dejansko 'pet proof' smrečko? Preberi nekaj nasvetov ...

  1. Ne uporabljajte svetlečih trakcev: Pravilo št. 1 je, da se za vsako ceno izognete tej bleščeči božični razvadi. Svetleči trakci so zaradi svoje odsevnosti privlačna igrača za mačke in pse. Trakce lahko brez težav pogoltnejo in lahko dobijo prebavne težave. Namesto tega izberite druge oblike traka, po možnosti iz naravnih materialov in tesno ovite okoli drevesa.
  2. Izberite majhno ali srednje veliko drevo: slabo pritrjeno božično drevo je nesreča, ki čaka, da se zgodi, če imate hišne ljubljenčke. Višje kot je drevo, večje so možnosti, da ga hišni ljubljenček "strmoglavi".
  3. Ne okrasite ga s hrano: morda se sliši prikupno, če okrasite svoje drevo s sladkarijami in medenjaki, toda tisto, kar v resnici ustvarjate, je vaba za vašega hišnega ljubljenčka. Poleg vsega so lahko nekateri izdelki zanj škodljivi (primer: čokolada).
  4. Izberite okraske, ki so odporni na padce: narejeni iz naravnih materialov. Hišni ljubljenčki zlahka lomijo steklene okraske, še posebej, če so na nizko visečih vejah, kar bi lahko pomenilo tveganje za ureznine in praske. Če imate hišne ljubljenčke, bi morali imeti prednost okraski, ki se ne zdrobijo: volna, svila ali les.
  1. Razmislite o umetnem drevesu: vašega psa ali mačko bodo morda pritegnile borove / jelkine iglice drevesa in potencialno razdražilo želodček, če le te preveč poje. Mucke so nagnjene k plezanju na pravo drevo (bolj kot na umetno drevo), zaradi česar lahko padejo in se poškodujejo.

Prava drevesa hkrati predstavljajo problem stoječe vode, v kateri se gojijo bakterije; če jo vaš kosmatinček pije, lahko dobi slabost in drisko. Če imate vseeno pravo drevo, se prepričajte, da je vodni bazen opremljen s pokrovom.

  1. Pritrdite svoje drevo na najboljši način, da se ne prevrne v primeru, da se vaši hišni ljubljenčki odločijo za igranje. Močna, trpežna podlaga bo pomagala preprečiti nezgode.
  2. Bodite previdni z električnimi kabli: dolge podaljške ali druge električne žice predstavljajo nevarnost električnega udara in opeklin, če jih žvečijo. Odstranite skušnjavo, da bi hišni ljubljenček uporabil vrvice kot igračo tako, da uporabite kratke podaljške, zvijte ohlapne dele in z lepilnimi trakovi prilepite na tla ali steno. Na voljo so tudi podaljški, ki se izklopijo, če so poškodovani - priporočamo za lastnike hišnih živali.
  3. Postavite drage okraske na vrh: Za drage okraske ali tiste, ki imajo sentimentalno vrednost, jih postavite izven dosega svojih ljubljenčkov. Običajno to pomeni blizu vrha drevesa, kjer jih ni mogoče zlahka doseči, če se jim kosmatinčki približajo.
  4. Varno pritrdite okraske na drevo: če uporabljate kovinske trnke, jih varno ovijte okoli vej. Morda vam celo svetujemo popolnoma odstraniti kovinske trnke (kuža ali muca bi jih lahko pogoltnil) v korist vrvice.
  5. Poskrbite (če le lahko), da bo vaše božično dreveso nedostopno hišnim ljubljenčkom. V kolikor so so vaši hišni ljubljenčki še posebej vztrajni pri raziskovanju, poškodovanju ali tveganju poškodb, razmislite o tem, da bi bila smrekica zanje popolnoma nedostopna. Postavite jo na višjo podlago ali pa jo celo postavite v prostor, kamor ljubljenček ne zahaja.

Vesele praznike!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico