Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Se ti je že kdaj zgodilo, da je tvoja mačja prijateljica zavračala "vse po spisku"? Ne glede na to kaj si ji ponudil/a je skomignila s svojim kožuščkom in odcepetala stran od posodice.. hmm.. tudi meni se je to dogajalo! Dokler nisem spoznala, kaj mi Biba s tem sporoča!

Seveda sem najprej pomislila, da je bolna ali, da ji vrsta hrane ne ugaja in odhitela v trgovino po drugo, odtaljevala piščančje zrezke in čarala v kuhinji, da bi le jedla. Cel cirkus, rešitev pa tako zelo preprosta.

Biba mi je sporočala le "hej draga lastnica, moja posodica ni čista". Pa čeprav sploh ni bila tako umazana. Mačke so nore na čistočo, zelo so higienične. Saj vidite kako se po obroku hitijo umivati in še neštetokrat tekom dneva. Tako imajo rade tudi svoje posodice s hrano in vodo popolnoma čiste, brez ostankov stare hrane in sledi umazanije. Vse mora biti "tipi-topi" da bo muca jedla. In ne samo to! Po možnosti vas bo med čiščenjem veselo opazovala in se v zahvalo drgnila ob vas.

Moja Biba je najsrečnejša ko čistim njen kotiček, tudi če spi ali se s čim ukvarja priteče in me opazuje. Smuka se okoli mene in ima vse pod kontrolo. Jasno mi da vedeti, da je vesela. Vsakič ko zaradi časovne stiske za dan ali dva pozabim na njeno potrebo po "popolni higieni" me na to opozori z zavračanjem hrane. In če se mi takrat strašansko mudi, ji dam hrano v čisto plastično posodico, ki jih v te namene shranjujem od skut in jogurtov.

Nauk zgodbe: čeprav je žival, želi jesti iz čistega krožnika, tako kot ti!

Mačji pozdrav, Deborah in Biba ❤

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico