Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Zima, poletje, pomlad ali jesen ... Čeprav vsi poudarjajo največkrat zimo, da je tista, ki naredi veliko škode na pasjih blazinicah, bi jaz poudarila, da ima prav vsak letni čas svoje slabosti za pasje tačke. Seveda se ponavadi zaradi soli in mraza zgodi največ težav v zimskem času, vendar ni za zanemariti ostale letne čase.

Kakorkoli, pasje tačke potrebujejo posebno nego. Tako tisti kužki, ki so zunaj, kot tisti kužki, ki se zadržujejo veliko časa noter.

Kakšna je pravilna nega tačk?

Tango je pasme Shih-Tzu, kar pomeni, da mu dlaka neprestano raste. Posledično mu moram redno striči, da njegova stopala ne postanejo blazinice za drsanje 🙂 Pomembno pa je, da ne postrižemo preveč dlake. Nenazadnje je dlaka med prsi tista, ki varuje (predvsem v zimskem času), da se tam ne nabira preveč soli in peska. Zato je neka zmernost potrebna. Pomembno je, da postrižete dlako po tačkah tako, da so blazinice proste.

Kako pravilno postriči dlako na tačkah? Našli smo koristen videoposnetek, ki lepo razloži celotno nego (besedilo v angleškem jeziku):

Pravilna nega pred sprehodom

Pred samim sprehodom priporočamo, da pse namažete z vazelinom oziroma primernim izdelkom za zaščito in nego blazinic. S tem bomo preprečili veliko težav med samim sprehodom in po njem. S Tangotom že nekaj časa uporabljava sprej za zaščito in nego blazinic Yanika. Ne le, da njegove tačke lepo dišijo, so zaščitene pred sprehodom in lepo dezinficirane po sprehodu, ampak so blazinice zelo zelo lepo negovane.

Prisegam na naraven sprej za nego pasjih tačk Yanika

Vedno mu pred sprehodom tačke malce posprejam. Po sprehodu tačke seveda sperem s čisto vodo. Obrišem. Nato nanesem sprej Yanika in ponovno obrišem umazanijo, da so tačke res čisto čiste 🙂

Kaj je najboljše pri spreju? Da ne pušča sledi po celotnemu stanovanju. Pred tem sem uporabljala številna mazila, ki pa so žal puščala sledi. Poleg tega jih je Tango takoj polizal. No, tukaj je ta težava rešena, poleg vsega pa lepo diši.

Če še ne veste, je Yanika izdelek, ki je tekmoval na projektu Štartaj Slovenija. Gre namreč za večnamensko naravno pršilo iz kokosovega olja, aloe vere in eteričnega olja sivke. Njegove glavne lastnosti so:

  • nega in zaščita blazinic
  • čiščenje tačk
  • odprava neprijetnega vonja
  • uporablja se tudi za čiščenje ležišč in igrač
Tačke enostavno nasprejam z Yaniko pred sprehodom za zaščito in po sprehodu za dezinfekcijo in nego ter čiščenje

Jaz osebno Tangota velikokrat nasprejam tudi po gobčku, saj zeeelooo rad vohlja in posledično ima negova dlaka okoli gobčka velikokrat neprijeten vonj. Enostavno nanesem Yaniko in Tango je kot ravnokar opran kuža 🙂

Poglej si testiranje izdelka tudi tukaj - pozor: vsebina je nadvse zabavna 🙂

... in ne ... to ni oglas za sprej Yanika, ampak resnično želim podati informacije o tem, kaj uporabljam pri Tangotu in kaj je za mojega kužka najboljše - tako pozimi, kot tudi poleti.

Z veseljem prisluhneva tudi tvoji izkušnji glede nege tačk. Za vse izkušnje smo na voljo na naših socialnih omrežjih Loving Paw ali na info@lovingpaw.si ❤️

PS: Yanika je na voljo tukaj -> http://bit.ly/yanika_sprej

Lep pozdravček do prihodnjič in vesele ter negovane tačke ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico