Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Psi skušajo dlako in kožo ohraniti v dobrem stanju z lizanjem, praskanjem, suhim kopanjem (valjanjem po tleh) ali preprosto z namakanjem v vodo. Lizanje in praskanje sta normalna, če se izvajata zmerno, saj njihova slina vsebuje naravne antiseptike. Valjanje in drgnjenje sta načina, s katerimi si lahko pes masira kožo in odstrani umazanijo z območij, ki jih ne more doseči z jezikom ali tačkami.

Valjanje in drgnjenje aktivirata tudi žleze lojnice v njihovih lasnih mešičkih, ki izločajo mastno snov, znano kot sebum, ki ima protimikrobne lastnosti. Vendar se pes ne bo očistil sam kot mačka, kar pomeni, da ima morda še vedno značilen neprijeten vonj.

Vzroki in preprečevanje pasjega smradu

Psi se ne potijo ​​kot ljudje. Psi se potijo ​​iz tačk in sproščajo rahel znoj iz dlačnih mešičkov. Ta znoj ima kemični vonj, ki je individualen za vsakega psa. Torej, medtem, ko nam lahko psi dišijo enako, dišijo drug drugemu drugače.

Poleg tega ima pasja koža mikroorganizme, kot so bakterije in kvasovke, na katere lahko vplivajo zunanji dejavniki in lahko sproščajo smrdljive spojine. Zdravstvene težave, kot so vnetja ušes, okužbe analnih žlez in slaba ustna higiena, so lahko med drugim tudi razlog, zakaj vaš pes smrdi.

Najboljši način, da vaš kosmati prijatelj ostane brez vonja je, da ga redno umivate in negujete. Da bi vaš pes manj smrdel, uporabite nekaj od naslednjih metod:

Redno brisanje dlake vašega psa z robčki za pse

Robčki za pse so dovolj nežni za občutljivo kožo vašega psa. Večina robčkov je predhodno navlažena z naravnimi čistili, balzami in dezodoranti za osvežitev kože in dlake z minimalnim naporom. Sestavine, kot je aloe vera, dopolnjujejo in negujejo dlako, robčki so tudi brez dodatkov in imajo prilagojen pH.

Če nameravate redno uporabljati robčke, razmislite o uporabi tistih, ki so namenjene za pse, saj se njihov pH razlikuje od našega. Torej, ne uporabljajte vlažilnih robčkov za ljudi. Vlažni robčki ponujajo enostavno in hitro alternativo vsakodnevnemu kopanju. Pazite le, da ne obrišete predela okoli oči.

Redno krtačite svojega psa

Umazanija, prhljaj in alergeni iz dlake vašega psa prispevajo k slabemu vonju. Najboljši način, da jih odstranite s ščetkanjem. Ker odmrle dlake in kožne celice povzročajo neprijeten vonj, poskrbite, da povečate količino krtačenja. Če niste prepričani, koliko bi morali krtačiti svojega psa, lahko vprašate svojega veterinarja.

Uporabite nežne šampone za pasjo dlako in kožo

Pomembno pri tem je, da uporabljate izjemno nežne šampone za nego kužka. Hkrati mora biti prilagojen pH njegovi koži, kar pomeni, da ne smete uporabljati človeških negovalnih produktov - niti otroških šamponov.

Nežno medeno milo za vsakodnevno umivanje in odstranjevanje neprijetnega vonja

Za hitro odpravljanje vonja uporabite sprejčke

Preprost, a učinkovit način za odpravljanje neprijetnega vonja je sprej. Priporočamo vam naravne spreje za dlako in kožo, ki ne samo odpravljajo neprijeten vonj, marveč delujejo tudi negovalno.

Negovalni sprejček na osnovi prave sivke za odstranjevanje vonja in zaščito pred insekti

Naj bo postelja vašega psa čista

Če vaš pes spi na smrdljivi postelji, bo vaš boj proti vonju psa težji. Zato je pomembno, da njegovo ležišče vzdržujete čisto tako, da ga operete vsaj vsak drugi teden in nasprejate tudi blazino s prej omenjenim sprejem.

Poskrbite, da bodo ušesa in zobje vašega psa čisti

Pasji vonj lahko včasih izvira iz njihovih ušes. Za čiščenje ušes vašega psa uporabite vatne blazinice z odobrenim izdelkom za čiščenje ušes za pse. Uporabite lahko tudi robčke za pasja ušesa. Nikoli pa ne uporabljajte vatiranih palčk, saj ne želite poškodovati ušesnega kanala vašega psa.

Drug vir pasjega vonja je slab pasji zadah. S pogostim umivanjem zob boste ohranili zdrave zobe in dlesni ter hkrati ustvarite bolj svež zadah. Uporabiti morate majhno zobno ščetko ali naprstnik in pasjo zobno pasto. Na svojem psu ne uporabljajte zobne paste za ljudi, ker je lahko strupena za pse. Krtačite v majhnih krogih, da zrahljate obloge, kar bo pomagalo odpraviti neprijeten vonj.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico