Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Pes ima drugačno prebavo kot človek, zato je zmotna misel, da lahko kuža je tudi človeško hrano. Preden postanete ponosen lastnik psa je dobro, da se pozanimate, kakšno hrano lahko je in katera hrana je zanj prepovedana. Obstaja seznam absolutno prepovedane hrane, ki lahko škodi. Pa poglejmo ...

Čokolada

Čokolada je pravzaprav strupena za kužka. Zakaj? Ker vsebuje snov toebromin, ki pri psu povzroči bruhanje, drisko in veliko žejo. Pes ne sme zaužiti nobeno obliko čokolade (jedilno, belo, črno itd.).

Rozine in grozdje

Povsem se odsvetuje uživanje grozdja in rozin, saj povzroči odpoved ledvic. Tega pa nikakor ne želimo, kajne?

Mleko

Mleko povzroča drisko in prebavne težave.

Čebula

Če vaš kužek zaužije čebulo, lahko pride do anemije. S tem izgubi moč in postane povsem apatičen. Vse skupaj kasneje vodi v različne težave.

Gobe

Gobe so izjemno mamljive za kužke, ker imajo prijeten vonj. Vendar pa so velik 'ne-ne' zanje. Zaužitje lahko povzroči velike prebavne težave, poškodbe jeter in ledvic ter celo anemijo. Navadno se prvi znaki težav pokažejo že 6 ur po zaužitju. Največkrat se pojavijo naslednji znaki: vročina, driska, halucinacije, solzenje, brezvolja, slabost, težave s hojo, slinjenje, prekomerno izločanje blata, odpoved jeter ali ledvic ter v skrajnem primeru celo smrt.

Mačja hrana

Ni primerna za vašega kosmatinčka, ker vsebuje preveč beljakovin in maščob. Le teh v takšni količini kuža ne more prebaviti.

Avokado

Avokado povzroča bruhanje, srčne težave, krče in drisko, ker vsebuje snov persin.

Piščančje kosti

Piščančje kosti so znane po tem, da se lomijo na drobne koščke. Tako nastanejo zelo ostri deli, ki lahko poškodujejo prebavni trakt.

Katera je še ostala prepovedana hrana?

  • kofein
  • sladka pijača
  • pecivo
  • alkohol
  • začinjena hrana
Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico