Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Dandanes se srečujemo s pravo poplavo pri pasjih oblačilih. Predvsem tukaj prevladujejo oblačila za manjše pasme, ki so navajene bivanja v zaprtih prostorih in so zunanje temperature za marsikaterega pravi šok v zimskem času. Vendar, ali je oblačilo za psa modna muha ali resnično nujna oprema?

Pasme se med seboj razlikujejo tako po velikosti, ko tudi po sami obliki telesa in poraščenosti z dlako. Nekatere pasme so prilagojene za nizke temperature, spet druge pasme nikakor ne prenesejo mrzlega zraka. Telesna zaščita slednjih pasem je zato zelo šibka in intenzivneje občutijo mraz. Spet so tukaj pasme, ki ne le, da imajo manjšo poraščenost z dlakami, marveč imajo zelo malo maščevja za zaščito pred mrazom. Takšne pasme so naprimer hrti. Slednji močneje občutijo bolečine v sklepih.

Torej - uporabljati pasja oblačila za zaščito ali ne?

Vsekakor da! Sicer ne uporabljati pasja oblačila kot zaščito pred mrazom za pasme, ki so prilagojene za mraz (sibirski huski, novofudlanec itd.), ampak pri tistih pasmah, ki so navajene na notranje bivanje in jih na zunanjem zraku vidno zebe. Kadar opazite, da se vaš kuža med sprehodom trese, potem je zagotovo pasje oblačilo nujna oprema in nikakor le modni dodatek.

Poplava pasjih oblačil

V trgovinah se dandanes srečujemo s pravo poplavo takšnih in drugačnih pasjih oblačil. V kolikor je vaš namen zaščita kužka pred temperaturami, potem morate izbrati oblačilo, ki bo opravljalo svojo nalogo. Dobro izmerite kužka in mu kupite oblačilo, ki bo zaščitilo njegovo jedro telesa (trebušček, hrbet in nogice). Najbolj preprosto pa je zagotovo dejstvo, da ga odpeljete s seboj v pasjo trgovino in mu tako najlažje izberete pravo oblačilo.

Kaj pa tačke?

Nikakor ne smemo pozabiti na občutljive pasje tačke v času, ko je zunaj mraz in pa na cesti veliko soli. Kužku redno mažite blazinice z zaščitnim balzamom, ki bo preprečil pokanje blazinic in omili bolečine ob stiku s soljo. Najboljša rešitev za to je pasja obutev. V trgovini boste našli veliko izbiro pasjih čeveljcev, katerih pa se bo vaš kosmatinček verjetno moral malce navaditi. Ampak nič za to - če mu pomaga pri hoji in bo tako zaščiten, bomo zanj naredili vse, kajne?

Material oblačila in obutve

Ker je na trgu poplava oblačil in obutve za kužke, so seveda na voljo tudi manj kvalitetni materiali. Predlagamo vam, da psu privoščite najboljše, saj se boste le tako izognili raznim alergijam, ki bi jih morebiti lahko povzročal nekvaliteten ali celo nevaren material. Pred nakupom pa se vsekakor prepričajte, da celotna oprava ni preveč vroča, saj lahko povzročite ravno nasproten efekt. Kuža se namreč lahko ob aktivnosti hitro pregreje, kar lahko povzroči vročinsko kap.

POZOR!

Najbolj od vsega bodite pozorni na to, da oblačilo in obutev ne bo poškodovala psa. Zadrge se morajo lepo prilegati, kuža se ob tem nikakor ne sme dušiti. Poskrbite, da bo imel dovolj svobode ob samem gibanju. Le tako boste lahko prepričani, da mu je maksimalno udobno in toplo. Kuža vam bo zagotovo hvaležen!

Ob vsem tem pa ne pozabite - kuža je še vedno žival, ob kateri ne gre pretiravati z raznimi modnimi dodatki. Pustite mu svobodo! Nenazadnje niso ustvarjeni za modne brvi in izpostavljanje v javnosti kot lutke, ampak za uživanje v sobivanju z lastnikom ...

Želimo vam kar najbolj veselo izbiro primerne opreme za vašega kužka ? En pasji pozdravček - woof ?

 

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico