Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Že pred leti so na srečo letalski prevozniki uredili sistem tako, da lahko sedaj na letalo peljemo tudi naše hišne ljubljence. Seveda so to najbolj pogosto naši kužki, ki nas spremljajo med oblaki. Včasih so se lahko psi peljali zgolj med prtljago, danes pa se lahko manjše pasme peljejo tudi med potniki. 

Celotno potovanje z letalom je lahko za vašega psa izjemno stresno. Zato poskrbite, da mu bo na poti kar se da udobno. Svetujemo vam, da pravočasno rezervirate prostor zanj, saj je ta zelo omejen in lahko se zgodi, da za vašega kužka ne bo več prostora na letalu. Posledično ne bo mogel z vami. Še pred potovanjem pa o nasvetih vprašajte veterinarja. Zakaj? Lahko se namreč zgodi, da kuža ne bo v pravem zdravstvenem stanju, da bi potoval z vami. Največkrat se to zgodi, kadar ima pes srčne težave in podobne zdravstvene probleme.

Nikar pomirjevala!

Veterinarji odsvetujejo dajanje pomirjeval psu, saj je ta zaradi tega tako omamljen, da ne more slediti hitrim premikom, kot so vzlet, pristanek in turbolenca. Posledično se lahko poškoduje. Priporočamo vam, da mu date blaga pomirjevala na rastlinski bazi, ki nimajo stranskih učinkov. Vendar pa mu jih pričnite dozirati nekaj dni pred samim letom.

Na letališču ...

Ker je celoten postopek za vašega kužka lahko zelo stresen se svetuje, da na letališče ne pridete prehitro in ne prepočasi. Hrup in gužva lahko nanj negativno vplivata in ga še dodatno vržeta iz tira. Preden se vkrcate na letalo poskrbite, da bo pes pil in opravil potrebo. Priporoča pa se, da se 6 ur pred letom psu ne daje hrane, saj mu je lahko slabo. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da psa označite s svojimi podatki v primeru, da pride do težav in se na letališču izgubi. Primerno pa označite tudi njegov transporter. Priporoča se, da napišete svoje ime, priimek, telefonsko številko in destinacijo, kamor letite.

Transporter na letalu

Veliko prevoznikov ima posebne zahteve pri izbiri pravega transporterja za potovanje. Navadno zahtevajo trdno in nepremočljivo dno ter kletke različnih dimenzij. Kakšnih? Vse je odvisno od letalskega prevoznika, zato nikakor ne pozabite povprašati o podrobnostih, da bo vaše potovanje in potovanje vašega kužka kar se da brez stresa. Kadar vaš kuža ni zraven vas in je v tovornem delu, pri vkrcanju na to opozorite stevdardeso. Slednja more biti s tem seznanjena.

Cepljenje

V kolikor letite v države zunaj EU se predhodno pozanimajte na Veterinarski upravi Republike Slovenije, kakšna cepljenja so potrebna za določeno destinacijo. Hkrati se pozanimajte za vso potrebno dokumentacijo, ki jo boste potrebovali na poti in le to skrbno pripravite pred samim potovanjem.

 

Loving Paw vam želi prijetno potovanje z vašim kužkom in vesel dopust 🙂 Lep pasji pozdravček woof woof ?

 

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico