Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Na kaj pomislite, ko ve omenim zelišča in začime? Na kulinariko, a ne? Ampak na našo, človeško kulinarko. Kaj pa pasja?

Alternativa

V poplavi “komercialne kemije” in raznih prehranskih dodatkov, se vedno pogosteje vračamo k naravi in naravnim načinom pomoči. Tako kot se je uveljavila homeopatija za pse, se vedno bolj obračamo tudi k drugim alternativnim metodam zdravljena, aromaterapiji za pse, uporabljamo zelišča in začimbe.

Manj je več

Z začimbami in zelišči lahko blažimo in zdravimo veliko težav. Lahko poskrbimo za preventivo, jih uporabljamo ob določenih težavah ali pripravimo mešanice za kompleksne bolezenske situacije. Kljub temu, da so zelišča naravna, koristna in zdrava, velja biti previden. S pretirano uporabo ali pretiranimi količinami, lahko povzročimo več škode kot koristi. Biti moramo previdni in opazovati psa med uporabo. Morda mu katero od zelišč ali začimb ne bo dobro delo in bomo morali prenehati z uporabo ali pa nadomestiti z drugim pripravkom. Moramo vedeti, da učinki naravnih pripravkov ni takojšen. Traja nekaj časa, vendar so naravni prirpavki veliko bolj blagi in manj agresivni za telo, učinki pa dolgotrajnejši.

 

Katera zelišča in začimbe so varne?

Aloe vera

Aloe vera se uporablja predvsem v obliki gela in pretežno za dermalno uporabo. Zdravi in celi kožna vnetja, praske in kožne poškodbe, pomiri razpoke za tačkah in spodbudi regeneracijo. Izboljša strukturo dlake in kožuha.

aloe-vera-678040_1280

Bazilika

Nekaj časa je veljala kot strupena za pse, vendar se je izkazalo, da jo psi velikokrat instiktivno zaužijejo, ko jim damo izbiro. Pomaga pri težavah s kožo in slabim zadahom.

basil-932079_1280.jpg

Cimet

Cimet je močan antioksidant, vsebuje magnezij in kalcij. Je odličen v boju proti slabemu zadahu, napihnjenosti in vetrovom.

cinnamon-92594_1280.jpg

Koromač

Koromač je poln vitaminov in mineralov. Pomaga pri zaprtju in prebavnim težavam.

Česen

Odličen v boju proti zajedalcem. Tako notranjim kot zunanjim. Dodajamo ga k prehrani in smo previdni pri doziranju.

garlic-1808.jpg

Origano

Je odlično zelišče in začimba, ki deluje protiparazitno in pomaga pri slabem zadahu. Dodamo ga k prehrani kot suho ali sveže eliče. Odlično se obnese v pasjih piškotih.

oregano-790702_1280

Kumina

Blaži krče in napihnjenost. Pomaga tudi pri zadahu.

whole-cumin-1049551_1280.jpg

Peteršilj

Pomaga pri napihnjenosti in vetrovom. Deluje kot diuretik. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Ponudimo ga svežega ali sušenega.

cilantro-1287301_1280.jpg

Rožmarin

Deluje protivnetno, antiseptično in pomaga pri alergijah. Dodamo ga v pasje piškote, izdelamo rožmarinovo olje ali ga ponudimo med prehrano.

rosemary-1409060_1280.jpg

Timijan

Uporabljamo ga kadar se naš kuža prehladi. Skuhamo timijanov čaj, dodamo žličko medu in da po žličkah dajamo psu v gobec. Nekateri psi sami poližejo, drugim treba daja ti direktno v gobec. Pomaga pa tudi pri prebavi.

thyme-751274_1920

 

Kajenski poper in čili

Sta zelo učinkovita preganjalca notranjih zajedalcev, predvsem trakulje. Ne ponujamo ga samega, ampak med ostalo hrano in pazimo pri količini.

Zbiram ideje in recepte kako vi uporabljate zeliša in začime pri vaših kužkih 😀

 

Pasji pozdrav in dober tek! 😀

 

 

 

 

 

 

 

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico