Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Ali vaš kuža spi skupaj z vami? Mu dovolite na posteljo ali ne? Mnenja o tem, ali to dovoliti, ali ne, so povsem različna. Vsak posameznik se zase odloči ali je to zanj sprejemljivo ali ne. Navadno je tako, da ljudje, ki nimajo psov, so veliki nasprotniki tega. Seveda se najdejo nasprotniki tudi med ljubitelji psov. Vendar, ste se kdaj vprašali kaj pravijo strokovnjaki?

V ameriški Arizoni so izvedli študijo na podlagi 150 prostovoljcev. Tako, kot številne študije doslej, je tudi ta pokazala, da imajo domače živali pozitiven učinek na ljudi. To pomeni, da imajo pozitiven učinek tudi takrat, kadar spijo zraven vas. Okoli 10 odstotkov sodelujočih je samo pripomnilo, da jih je kuža motil med spanjem. Vsi ostali so v tem uživali in se popolnoma sprostili.

Kako je bilo v preteklosti?

Že če samo pogledamo v zgodovino, bomo kaj hitro ugotovili, da so psi že v preteklosti spali zraven človeka. V večini evropskih držav so kužke ponoči dajali v zibke, da so greli dojenčke v hladnih nočeh. Torej, ni to 'razvada' današnjih ljubljenčkov, ampak dejanje sega globoko v zgodovino.

Kako je danes?

Včasih so vzreditelji in kinologi trdili, da v kolikor pes spi zraven lastnika, pomeni, da je prevzel prav vsak kotiček v njegovemu stanovanju in zaradi tega postane dominanten. Žal to prepričanje še dandanes velikokrat kroži okoli, kar pa je seveda navadna laž. Kuža lahko misli, da si več dovoli, ampak v kolikor smo dosledni pri vzgoji, ne bomo imeli težav.

Odločitev, ali se boste ponoči stiskali zraven kužka ali ne, je povsem vaša.

Kakšne so lahko potencialne težave, v kolikor vaš kuža spi poleg vas v postelji?

  1. V posteljo vam lahko prinese dlake in umazanijo - zato jo morate pogosteje čistiti
  2. Pogosto se zgodi, da vam enostavno zmanjka prostora za udobno namestitev, ker ga kuža zavzame
  3. Lahko moti vas spanec, v kolikor kuža smrči ali zelo glasno diha
  4. Lahko postane zaščitniški do vaše postelje in vam skuša preprečiti vstop nanjo (tukaj je potrebna doslednost pri vzgoji!)

Torej, če vas zgoraj opisane stvari ne motijo, potem ne vidimo razloga, da se ne bi smeli crkljati z vašim kosmatinčkom tudi ponoči.

Smo slabi, če mu ne dovolimo spati v postelji?

Nikakor ne! Niso vsi lastniki kužkov naklonjeni temu, da bi spali zraven svojega ljubljenčka. To ne pomeni, da ga nimamo radi ali ga zanemarjamo. Konec koncev je le vaša izbira, kako želite spati. Verjemite - kuža se bo prilagodil situaciji in prav nič mu ne bo manjkalo, če bo spal poleg vas v svoji posteljici ali celo v drugem prostoru. Glavno je, da se bosta oba dobro spočila.

Kaj pa pes in otrok v spalnici?

V kolikor ni alergije na dlako, veljajo povsem enake 'težave', kot so opisane zgoraj. Pri tem pa je le še ena nevarnost, in sicer ta, da nimate pod nadzorom otroka in psa. Pomembno je, da poskrbite za njuno varnost - da kužka ne poje kakšnih otroških stvari in da mu otrok povsem nenamerno kaj stori. Sicer večjih nevarnosti ni, v kolikor otrok nima alergije.

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

En lep pasji pozdravček ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico