Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Nekatere pse pritegne straniščna školjka in bodo z veseljem pili vodo iz nje, če se bo pojavila priložnost. Za to obstaja več razlogov, eden od teh pa lahko sega v prvotne korenine vašega psa.

Tekoča voda v stranišču je lahko bolj privlačna za pse, katerih divji predniki so morda raje imeli vodo iz potokov kot vodo iz stoječih, potencialno kontaminiranih ribnikov.

Možno je tudi, da je "sveža" voda v vašem stranišču okusnejša za vašega ljubljenčka kot voda v njegovi posodi. To še posebej velja, če vode svojemu ljubljenčku ne zamenjate vsaj enkrat na dan, vključno s pomivanjem posode in polnjenjem s svežo, čisto vodo iz pipe. Porcelanasti prestol lahko ohranja vodo hladnejšo od povprečnega pasjega črevesja, kar se vašemu ljubljenčku morda zdi zaželeno.

Odvisno od lokacije posode z vodo vašega ljubljenčka in tako imenovanega 'prometa' v vašem domu, lahko vaš psiček pije tudi iz školjke. Zakaj? Ker ponuja tišji in bolj »varen« prostor v primerjavi z natrpano kuhinjo ali kaotičnim hodnikom. Toda ne glede na razlog, zakaj kužki to počnejo, še vedno ostaja vprašanje, ali je to varno. Odgovor je: odvisno.

Za hišne ljubljenčke je lahko nevarno, če pijejo iz stranišča

Ali toaletna voda predstavlja tveganje za vašega ljubljenčka ali ne, je odvisno od posameznih dejavnikov v vašem domu. Če je stranišče umazano, obstaja določeno tveganje za kontaminacijo s patogenimi bakterijami, kot je E. coli ali (če je nekdo bolan) s paraziti, kot je giardia. Glede na to je raziskava mikrobiologa z univerze v Arizoni, Charlesa Gerbe, ugotovila, da zato, ker Američani ponavadi bolj pogosto čistijo svoja stranišča, pogosto vsebujejo manj bakterij kot povprečno kuhinjsko korito.

Gerba je v pogovoru za Boston 25 News dejal: "V umivalniku je več fekalnih bakterij kot stranišču. Zato psi pijejo iz stranišča. Vedo, da je bolj čisto, kot da pijejo iz kuhinjskega korita."

Poleg tega v primeru, da vas nepričakovano ni dolgo domov, lahko straniščna školjka deluje kot rezervni vir vode, ki bi se lahko izkazal za reševalnega za hišne ljubljenčke v nujnih primerih. Če povzamemo: če je vaše stranišče na splošno čisto, vam ni treba paničariti, če vaš ljubljenček spije požirek. To pa ne drži, če vsebuje čistilne kemikalije.

Pomembno je omeniti, da navadno toaletna voda vsebuje tudi vse dodatke, ki jih vaš komunalni vodovod dodaja mestni vodi - vključno s fluorom in klorom – dve kemikaliji, ki ju priporočam, da odstranite iz pitne vode s filtracijo pred samo porabo.

Čistila za straniščno školjko so strupena

Eden najbolj tveganih delov uporabe stranišča kot vira vode ni voda sama, temveč čistilne kemikalije, ki jih lahko vsebuje. Natrijev hipoklorit, hipokloritne soli, natrijev peroksid in natrijev perborat, ki jih lahko najdemo v čistilih za straniščno školjko, so lahko smrtonosni za hišne ljubljenčke, če jih zaužijejo.

Če ste pred kratkim očistili stranišče s kemičnim čistilom, ne pozabite izplakniti in svojega ljubljenčka ne spustite blizu vsaj nekaj ur po tem. Prav tako se izogibajte uporabi čistil, ki se pritrdijo na školjko in sproščajo enakomeren tok kemikalij v vodo.

Če vaš hišni ljubljenček pije toaletno vodo, ki je prevlečena s čistilnimi kemikalijami, bi lahko utrpel kemične opekline v ustih in grlu ter zastrupitev, kar bi povzročilo simptome, kot so bruhanje, slinjenje, bolečine v trebuhu in resne prebavne težave.

Enostavne rešitve, da vaš ljubljenček ne pije iz stranišča

Na srečo je lahko prekinitev navade pitja straniščne vode vašemu ljubljenčku tako preprosta kot zapiranje pokrova. Brez pripravljenega dostopa lahko vaš ljubljenček preneha gledati na stranišče kot na svojo osebno fontano za pitje.

Tudi če ne morete imeti pokrova ves čas zaprtega, lahko svojega ljubljenčka pritegnete k drugim primernejšim vodnim virom. To naredite tako, da poskrbite, da je na voljo v čisti, nestrupeni posodi (za vsako ceno se izogibajte plastičnim posodicam), vedno sveža voda. Posodo postavite na tiho mesto, ki ga vaš pes pogosto obiskuje.

Vodi dodajte okusne arome, kot sta piščančja ali kostna juha, da bo bolj mamljiva. Drugi triki, ki jih lahko poskusite, vključujejo izdelavo hlajenje z dodajanjem nekaj ledenih kock in zagotavljanjem sklede na različnih višinah. Tudi vodna fontana bi prišla prav. Muce jo obožujejo.

Nekateri psi morda raje pijejo vodo z bolj dvignjene površine, kot je straniščna školjka. Eksperimentirate lahko tudi z uporabo posod iz različnih materialov, na primer iz nerjavečega jekla ali keramike, ki bodo posnemale površino stranišča. Če svojemu psu ne morete preprečiti, da bi pil iz stranišča in zaprtje pokrova ni možnost, bi morala biti otroška vrata na vratih pripravljena rešitev.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico