Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Tokrat sem se odločila in blog zapis namenila prav posebni stvari - peticiji. Ljubitelj živali, Tomaž Gorec, se je odločil na glas povedati ter UKREPATI zoper naš zakon glede pirotehničnih sredstev. Ustvaril je stran, kjer lahko pomagaš tudi TI in podpišeš peticijo ZA prepoved pirotehnike ...

Loving Paw v celoti podpira odločitev in bomo tudi mi naredili vse, kar je v naši moči, da se pirotehnika enkrat za vselej prepove. Živali slišijo veliko bolje kot ljudje. Pa to niti ni tako pomembno ... pomembno je to, da gre za tako imenovano zvočno onesnaženje. Sprašujem se - kaj ima oseba od tega, ko sliši glasen pok? Je to užitek? Je to nekaj, kar mu požene adrenalin po telesu? Je to občutek, da ima le za trenutek vse pod nadzorom in je lahko glasen? Kaj je tisto, kar žene ljudi, da pokajo?!? Ne vidim smisla ... res ga ne vidim. Kot, da ta hrup ni dovolj, so tukaj poškodbe, ki lahko nastanejo ob predčasnem poku ali neprimernemu ravnanju s pirotehničnimi sredstvi. Ne samo poškodbe - celo smrt!

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

Moram priznati - kot majhna punčka sem oboževala ognjemet in te poke. Vse dokler me ni srečala pamet ... vse dokler nisem odrasla. Dajmo ljudje, bodimo glas razuma, priznajmo si, da je to največja 'bedarija' kar jih lahko človek počne!

Živali nas potrebujejo!

Vse preveč sem videla, kaj naredi en glasen pok živalim. Sama imam kužke in muce, ki se na smrt bojijo pokanja. In kaj se zgodi - če se le da, praznike preživimo nekje v mirnih območjih. V kolikor to ni izvedljivo, dajemu kužkom in mucikam takšna in drugačna naravna pomirjevala ter jih skušamo kar se da zadrževati v prostorih brez oken. Grozno! Kaj naredi en sam pok živalim. Prestrašene bežijo, gledajo, se opotekacijo. Nekatere dobijo napade (podobne epileptičnim), nekatere uidejo in se nikoli več ne vrnejo ... solzne oči imam, ko samo pomislim, kaj smo ljudje sposobno delati le zato, da 'nam je fajn'. Pomislimo na živali! Pomislimo tudi nase! Ne pokajte peterd, ne kupujte ognjemetov - ne podpirajte prodajalce pirotehnike!

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

Poziva vas tudi Loving Paw ekipa!

Tomaž Gorec se je odločil temu odločno in vneto narediti konec. Podpiramo! Zato vsi ljubitelji živali  - podpišite peticijo ZA PREPOPOVED PIROTEHNKE! S skupnimi močmi lahko dosežemo marsikaj. In v to zgodbo verjamem - prepričana sem, da nam bo uspelo.

Kot je povedal že sam g. Gorec:

"Pozivam vas, da podpišete peticijo ZA prepoved vse pirotehnike. Prišel je čas, da naredimo konec tej noriji! Prosim vas za vaš podpis in obljubim, da bom naredil vse, da to pirotehniko enkrat za vselej prepovemo! Šel bom v državni zbor, pisal vsem poslancem, strankam … Pisal bom tudi vsem županom občin, naj se odpovedo novoletnim ognjemetom in ta denar raje namenijo za kaj pametnejšega in koristnejšega. Na http://ptice.si/2018/12/pirotehnika-ne-hvala/ si preberite, kakšen vpliv imajo ognjemeti na ptice. V ZDA je v enem mestu zaradi ognjemeta z neba padlo kar 5.000 rdečeperutih škorčevcev."

Zakaj se je odločil za peticijo (citirano)?
"Za to peticijo sem se odločil, ker imamo v naši družini vsaj 15 muckov in enega psa, in prav vsako leto moram gledati te prestrašene živali. Pa ne samo naše, tudi druge. Lansko leto sem na cesti srečal psa, ki je bil povsem izgubljen in je taval po cesti kot kakšen pijanček. Ubogi pes! Pred nekaj leti smo imeli enega zunanjega mucka, ki sem ga vsak večer ‘evakuiral’ v hišo. Nekega večera pa se mi ni pustil ujeti, ker je bil, revež, ves prestrašen od pokanja. Tisti večer sem ga zadnjič videl. Nikoli več ni prišel domov. Danes, 24. decembra, bom moral preseliti vse zunanje mucke in psa v hišo. Moj najljubši mucek je Garfo, ki je malo poseben. Gre naokoli in ga dva dni ni, potem pride in dva dni spi v predprostoru. V hišo ga ne spuščamo, ker imamo v njej Malka, s katerim se takoj stepeta. Malko je beli muc, ki je gluh. Garfo je ravno včeraj zvečer končal cikel dvodnevnega spanja in se je odpravil naokrog. Zelo me skrbi, če bo danes do večera sploh prišel domov, da ga preselim v hišo. Verjamem, da boste tole peticijo podpisali vsi ljubitelji živali in tudi vsi tisti, ki vas moti pokanje. Vse navdušence nad pirotehniko pozivam, da to, kar zapravijo za pirotehniko, raje dajo v dobrodelne namene."

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

Denar v dobrodelne namene!

Tudi sami poznamo zgodbe, ko so živali pobegnile in so jih kasneje našli mrtve. Grozno. Dajmo temu narediti konec. Dajmo raje denar, ki bi sicer šel za nakup pirotehničnih sredstev, nameniti dobrodelnosti. Dajmo denar porabiti za ljudi in živali, ki nas potrebujejo. Verjamem, da nam bo uspelo! Podpri peticijo - odloči se ZA živali, ZA mir, ZA dobrodelnost, ZA PREPOVED PIROTEHNIKE ❤️

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

Hvala Vam iz srca ❤️

Loving Paw ekipa ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico