Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Če že beremo toliko o človeški zdravi prehrani, pa dajmo nekaj napisat in prebrat še o pasji 😀

Pasja prehrana bi naj bila sestavljena nekako takole:

50 – 60% surovih mesnatih kosti s hrustancem in mozgom

10 -15% mesa ali ribe brez kosti

15 – 20% maščobe

10% drobovine

5 – 10% zelenjavne kaše

abstract-1239135_1280.jpg

To je popolna sestava dnevnega obroka, ki pa se je ni potrebno držati poponoma. Pes bo popolnoma zadovoljen in sit, če mu enkrat na dan ponudimo nekaj mesnatih kosti. Tu in tam mu pripravimo mesnato zelenjavne kaše, meso nadomestimo s pretlačeno ribo (npr. sardele iz konzerve, olje odlijemo in raje prelijemo z olivnim oljem). Da nam bo lažje, jo pripravimo malce več in jo v posodicah zamrznemo in odtalimo, ko jo želimo ponuditi psu. Psu privoščimo tudi surove ribe. Manjše ribe, kot so sardele, niso drage in mu jih privoščimo cele, neočiščene. Tu in tam mu pripravimo kašo iz drobovine. Jetra so polna vitaminov A, D in E, ki so zelo koristni. Vmešamo jih v zelenjavno kašo in ponudimo.

Količina obroka naj ne bo vsak dan enaka, saj tudi v naravi ni tako. Enkrat tedensko lahko naredite psu tudi post. Tisti dan naj dobi samo vodo, morda golo govejo kost, ki je polna vitaminov in mineralov. V naravi je namreč tako, da vsak dan kardelo ne ujame plena. Takrat so psi brez obroka.

puppy-1207816_1280

Pes potrebuje v svoji prehrani precej več maščob kot le 15 do 20% (tukaj je šteta dodana maščoba k hrani), nekaj maščobe dobijo tudi z mesom in kostmi ter mozgom. Zdravo maščobo, ki jo lahko psu dodajamo je olivno olje, konopljino olje, laneno olje, ribje olje in lososovo olje. Poln koristnih maščob je tudi rumenjak. Surov rumenjak ponudimo vsaj 2x tedenko, in sicer 1 rumenjak na 10kg teže psa. Beljak izločimo, lupino pa posušimo in zmeljemo. Jajčna lupina vsebuje obilo kalcija, ki ga lahko dodajamo k obroku psa.

Ne pozabimo na veliko sveže vode. Pri prehodu z briketov na naravno prehrano, psi pričnejo manj pit, saj več vode dobijo iz prehrane. Nič narobe. S časoma se navadijo in si sami prilagodijo pitje vode.

bucket-999973_1280.jpg

Kdaj je najboljši čas hranjenja?

Odraslega psa hranimo enkrat na dan. Najbolje je zjutraj, vnedar ni čisto nič narobe, če našemu psu paše jesti ob drugi uri. Če čez dan ni nikogar doma, da bi ga peljal na sprehod, je morda bolje, da pes je popoldan oziroma pozno popoldan. Psu ne dajemo obroka zvečer, saj mora prebava čez noč počivati. S tem se izognemo prebavnim težavam.

Zanimivo, a ne? 😉 Tako enostavno je.

Pa pes tako zaužije dovolj vitaminov?

Seveda! Sploh, če dodajamo mlete jajčne lupine, vsakodnevno dodajamo zdrave maščobe v obliki olj, enkrat tedensko ponudimo ribe, 2-3x tedenko zelenjavno kašo, tu in tam pa še kakšen košček sadja. Potem bo naš pes zdrav kot riba 😉 Če pa nas skrbi, da pes ne bo dobil vseh potrebnih vitaminov in mineralov, so na voljo mnogi vitaminski pripravki za pse. Sama dajem Dooju mešanico naravnih vitaminov in mineralov znamke Anibio. Dobim jih v specializirani trgovini za male živali AroAnibio vitamini so naravni splošni vitamini, ki so namenjeni psom in mačkam. Primerni za vsakodnevno dodajanje k surovi hrani, hrani iz pločevink, suhi hrani in kuhani hrani. Vsebujejo koprive, komarček, janež, kumino, brezo, islandski mah, lanena semena in še mnogo koristnih stvari. Imajo zelo prijeten zeliščni vonj, ki poskrbi tudi za zmanjšanje zadaha iz pasjega gobčka. Doo ga obožuje in obrok poje brez problema 🙂 Priporočava!

barf complex.jpg

 

Pasji pozdrav!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico