Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Skupaj z novim letom prihajajo tudi novoletno zaobljube. Hujšanje je ena izmed najpogostejših novoletnih zaobljub. Ravno zaradi tega je aktivnost na prostem (predvsem tek) tisto, kar je nujno potrebno za zdravje. Želite v tek vključiti tudi vašega kužka?

Nekatere pasme enostavno niso grajene za to, da bi tekle z vami. Obstaja pa veliko pasem, ki potrebujejo vsakodnevno veliko gibanja. S tem se izboljšajo njegove morebitne težave z hiperaktivnostjo, prav tako pa se izboljša njegova socializacija in seveda zdravje. Kako torej pravilno teči s kužkom, v kolikor se ga odločite vključiti v aktivnost?

Počasi se daleč pride ...

Tako kot mi, tudi kužki potrebujejo počasen in previden začetek v zameno za varen tek. Pustite psu malce svobode pri teku, da se navadijo. Verjetno ni potrebno poudarjati, da je fleksibilen, vendar dovolj kratek povodec obvezna oprema.

Pri teku je priporočljivo uporabljati kvaliteten oprsač, saj ovratnica ni najbolj optimalna izbira. Slednja ga bo preveč tiščala in mu preprečila normalno dihanje, ki je sicer med tekom pospešeno. Danes na trgu obstaja kar nekaj blagovnih znamk, ki ponujajo povodce za tek.

Ne pozabi na torbo ...

Tako kot v fitnes, se tudi na tek s kužkom odpravite primerno opremljeni. Kuža potrebuje priboljške (ki mu jih date seveda po koncu teka) in vodo. Veliko vode! No, nenazadnje to potrebujete tudi vi ...

Osnovna pravila

Pozorni bodite na to, po kakšni podlagi tečete s kužkom. Previdnost ni nikoli odveč, saj se lahko vaš kuža poškoduje med tekom, v kolikor tekate po neravnih površinah.

Komunikacija

Bodite pozorni na to, če bo vaš kuža potreboval počitek. Pomembno je, da ga opazujete in si spočijete takrat, ko vidite, da je utrujen. Nikakor ga ne 'prekurite'.

Voda = zadovoljstvo

Zagotovo že poznate pomen vode tako pri ljudeh, kot tudi pri živalih. Telo mora biti za zdravo delovanje primerno hidrirano. Med tekom vedno zagotovite dovolj sveže vode, da ne pride do dehidracije. Seveda poudarjamo, da mora biti voda sveža in ne iz kakšne luže / potoka / druge stoječe vode, kjer lahko pride do zastupitve.

Po teku ...

Zagotovo bosta oba zadihana in raztezanje ter počasna umiritev je nujna. Upočasnite tempo, sprehodite se še nekaj metrov s kužkom, da se tudi njegovo telo primerno ohladi.

Želimo vam veselo tekanje - nič ni boljšega, kot imeti kužka ves čas ob sebi, kajne?

En lep pasji pozdravček ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico