Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Dolgo časa je minilo odkar sem nazadnje poročala o Bibini alergiji na "piščanca" - praskanju po vratu in okoli ušes. Prav tako sem po enomesečni pavzi spet pridobila nekaj prostega časa in se z največjim veseljem lotila novega, svežega bloga 🙂

Da se malce spomnimo ...

Odkar je Biba še v lanskem letu - decembra obiskala veterinarja zaradi pretiranega čohanja, je bil piščanec glavni osumljenec alergije. Sprva je prešla na 4 tedensko prehrano zgolj z hipoalergenimi briketi, nato sva začeli dodajati drugo surovo meso - purana. Precej redko tudi govedino.

Praskanje se kmalu pojavilo nazaj, sicer v manjši meri. Sledilo je obdobje stroge prehrane na briketih, ki pa se jo je Biba hitro naveličala. Začela je prositi za nekaj drugega in "gladovno stavkat" 😀

Takrat sem se odločila, da jutranji obrok nadomestim z mokro hrano. Sprobali sva neštete morske okuse, pa tudi to ni šlo. No, razen tune iz pločevinke, ki je ševedno njena najljubša jed.

Zaključek

Po mnogih poskusih sem prišla do ugotovitve, da ima najraje mokro hrano Almo Nature okus piščanec/losos in Natures Menu okus raca/fazan. Po dveh mesecih mešane prehrane se njena alergije ni vrnila.

Moj zaključek: alergijo ji povzroča surovo meso oziroma nekaj v njem.

Trenutna prehrana

Zdaj se Biba hrani tako z mokro, kot suho hrano ter slastnimi priboljški. Nekatere mokre hrane in priboljški vsebujejo tudi piščanca in zaenkrat ni znakov srbenja.

Redno uporablja N&D brikete (zdaj imava na probi tudi Prins brikete), Natures Menu in Almo Nature mokro hrano ter Natures Menu in True Hemp priboljške.

Biba enostavno obožuje hrano in priboljške iz LovingPaw.si
Natures Menu ji bolj ugaja in vsega poje

Kar sem še opazila pri Bibi je to, da ima raje mokro hrano v omaki (Almo Nature), vendar poliže samo omako in 90% ostalega pusti … posledično je kmalu spet lačna. Medtem ko Natures Menu hrano v želatini poje v celoti (ji dobro zmečkam) in je dlje sita.

Dejstvo je, da imajo Natures Menu vrečkice 96% mesa in je to zanjo boljša izbira. Tudi Almo Nature ima tako linijo (HCF) ampak je Biba ne mara. Vseeno kombiniram oboje, da se ne bo hitro naveličala.

Hranjenje alergika in povrh največje izbirčnice res ni mačji kašelj!

Midve hrano nakupujeva na LovingPaw.si spletnem butiku, saj poskrbi, da tudi za take razvajence nekaj najdemo. Res sem hvaležna za njih. Pa ne samo zato, ker lahko z njimi sodelujem (in sem zato preeesrečna), ampak ker tam resnično najdem zdravo in okusno hrano za Bibo ❤.

V današnjem naročilu pa sem kupila nekaj NOVEGA za Bibo. In ni hrana. Kako bo Biba to sprejela? Ji bo prav? Kdo bo vztrajnejši pri učenju novega - jaz ali ona? Vse to in še več v naslednjih objavah! ?

Pozdravčki,
Deborah&Biba ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico