Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Spet se nam je oglasil navihanček Doo 🙂 Zelo smo veseli, da ti lahko poročamo, kako je potekalo njegovo 'plavalno' poletje. Metka je zapisala Doo-jeve poletne dogodivščine in nastala je prav zanimiva poletna pasja zgodba ...


Kot Velenjčani, ki se nemalokrat prelevimo v Primorce, je bil naš Doo od nekdaj vajen vode. Malo jezera in malo morja. Vendar samo od daleč. Ponavadi je sedel na obali, nas opazoval, včasih morda namočil svoje pregrete tačke. Kadar je bil resnično razgran in dobre volje, je namočil celo trebušček! Takrat smo mu ploskali, ga pohvalili, Doo pa je na hitro obrnil svojo kosmato ritko in jo ucvrl na varno obalo. Tukaj se je vsa zabava v vodi zaključila.

Letos pa se je zgodil veeelik preobrat! Naš Maj se je letos naučil plavati. Odvrgel je vse pripomočke in učili smo se prvih plavalnih zamahov. Bilo je nadvse zabavno, veliko je bilo spodbud, ploskanja in veselja. Z vsakim preplavanim metrom je bila sreča še večja. Doo je vse skupaj opazoval in več kot očitno začutil, da je čas, da splava tudi on. Ko nas je videl kako se veselimo z Majem, je prihitel k nam v vodo in plaval! In to kar sam! Priplaval je do nas, zaokrožil in šel ven. Ja, prav neverjetno! In potem se je začel odzivat tudi na naše povabilo v vodo. Začel je uživati v vodi, z veseljem je lovil palice in igrače, ki so plavale v vodi.

Tako smo to poletje postali polno - plavalna družina! Poglej si posnetek njegovega plavalnega podviga ↓

Zdaj pa vam podelim še nekaj pasje-plavalnih nasvetov:

1. Pravi čas
Kužka začnite uvajati v vodo, ko je še mladiček. Tako jo bo prej sprejel in se je navadil.

2. Pasja plaža
Izberite pasje plaže, kjer boste brez skrbi plavali ali se namakali s svojim kosmatincem. Večina slovenskih kopališč ni naklonjenih psom, zato bodite na to pozorni. Obiščite plažo, ko je tam manj psov in ni gužve. Tako bo naš kuža lažje sprejel novost – vodo, in nas poslušal.

3. Primerna voda
Seznanjanje z vodo naj bo v mirni, stoječi vodi, brez valov in vetra. Preverimo tudi temperature. Če je primerna za nas, bo tudi za psa. Pomagajte mu tako, da sami stopite v vodo in ga poličete k sebi. K obo videl, da vas ni strah, da v vodi uživate, se vam bo z veseljem pridružil.

4. Igračke in zabava
Naši kužki imajo radi, kadar smo veseli in razigrani, kadar se smejemo in se igramo z njimi. Prinesite njegovo najljubšo igračko in mu jo ponudite v vodi. Všeč mu bo, da se boste igrali z njim, le da to ne bo najbolj običajno okolje.

5. Vztrajnost in potrpežljivost
Nikar se vam naj ne mudi. Nekateri kužki hitro vzljubijo vodo, drugi pa potrebujejo več časa. Bodimo potrpelžljivi, prijazni in ga spodbujamo. Poskusimo večkrat in kuža bo počasi napredoval.

6. Brez prisile!
Nikar ne mečite psa v vodo! Ne vlecite ga v globino in ga nikakor ne tunkajte. Tako pes ne bo nikoli sprejel vode, kot nekaj zabavnega, temveč kot kazen in nekaj neprijetnega.

In ne pozabite na nagrado! 😉

Hov, hov - pasji pozdrav do prihodnjič!

Metka in Doo

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico