Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Velike noči pač ni brez pirhov, potice, šunke, čokoladnih presenečenje in še obilo druge hrane. Tudi pri nas ničesar ni manjkalo ... ampak, da je bilo za vseh pravično, niti Bibe nismo prikrajšali za pokušanje dobrot.

Kaj pa je smisel te objave?

To je presenečenje, ki sem ga kot mačjeljubka odkrila šele z Bibo, čeprav sem imela že veliko muck. To presenečenje zdaj ponujam vam. Čeprav zame ni bilo danes odkrito, pa vendar me je današnji dan opomnil na to!

Med včerajšnjim kosilom se je Biba smukala okoli polno obležene mize in kot ponavadi prosila za pozornost. Najprej sem jo ogovarjala, božala, nato pa sem si rekla "tudi zate so prazniki, izvoli košček domače šunke".

Odtrgam rezino iz maminega krožika (ker sama ne jem mesa) in ji ponudim. Dvigne repek, pricaplja, navdušeno ovohava in tukaj se zgodba konča. Seveda vsi v smehu rečejo "po novem je tudi Biba je vegetarijanka".

Zame to ni bilo nič čudnega, ker vem, da moja zbirčna mrcina ne jè kuhanega oz. pečenega mesa/rib. Ampak sledi presenečenje ... čez uro ali dve sem se sladkala s čokoladnimi jajčki in prijazno ponudila tudi Bibi. Kaj je naredila? Z navdušenjem polizala cel prst 🙂

No, kot sem omenila to danes zame ni bilo presenečenje, je pa bilo (odkar imam Bibo) dejstvo, da imajo mačke rade sladko ... to je zame prvič. Čeprav naj ne bi imele receptorjev za sladko, je Biba nad sladkim navdušena.

V prvih mesecih skupnega življenja z Bibo sem na pultu pozabila odprt kozarec Nutele in ko sem se vrnila iz kopalnice, da bi pospravila za sabo, sem naletela na Bibo z glavo v kozarcu! Ja, prav si prebral/a - v kozarcu Nutele, ne na krožniku z mesom! Zame je to bil šok!

Spomnim se, da sem ji kmalu za tem, ponudila proteinsko čokoladico, ki je še za marsikatero osebo slabega okusa in tudi to je moja maca zmazala!

Prisežem, da pred tem nisem nikdar pomislila, da bi mačke jedle sladko! No, zatem je poskusila še linolado, sladko smetano in druge sladke dobrote ter si vsakič znova obliznila prste. Vendar naj povem, da mucka tega poje izredno malo - kakšen košček, ki ga lahko jaz spravim za noht. Vendar je navdušenje in oblizovanje tako, da te kar na rit vrže 😀 Prepričana sem da to zanje ni zdravo in dejansko ji kaj sladkega ponudim dvakrat na leto.

Tudi sestra ima podobne izkušnje ...

Včeraj je bila moja ugotovitev podkrepljena še iz strani moje sestre. Moja sestra je jahačica in ves prosti čas preživlja s konji v štali. V tej štali imajo potepuško muco, ki se je naselila k njim. No, včeraj je tudi njo čakalo presenečenje! Ko sta se s trenerjem vrnila iz terena, ju je čakal nenavaden prizor. Njihova muca je iz mize ukradla cel paket zapakirane potice, odprla in se veselo mastila! Za nameček - tudi ko sta prišla, se ni pustila motiti. Dokler je niso ujeli seveda, haha.

Ni kaj.. te naše muce, znajo presenečat! Kaj smo pa mislili? Da zanje ne bo Velike noči? Upam, da vas bo tale zapis iskreno nasmejal in mogoče tudi koga presenetil, da določene mucke pač jedo tudi sladko!

Komaj čakam!

Čeprav se ta podaljšani vikend končuje, nas za ovinkom čaka prvi maj, pikniki in ponovno praznovanje. Imejte se radi in uživajte v dobri hrani, nikar pa ne pozabite na svoje kosmatince! Tudi oni vedo kaj je dobro.

Pozdravčki, Deborah & Biba

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico