Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Velikokrat slišimo: 'Če pa jo ima tako rad ...'. Govorimo o čokoladi, seveda in z njo povezanimi sladicami. Kuža je lahko še takšen ljubitelj čokolade, ampak le ta zanj nikakor ni primerna. Zakaj?

Čokolada nikakor ne sodi med tiste priboljške, s katerimi bi lahko razvajali kužke. Razlog za to se skriva v teobrominu, ki je kofeinu podobna snov. Teobromin ima velik vpliv na delovanje srca, osrednjega živčevja ter ledvic. Tukaj ne rabimo posebej poudarjati, da je ta snov za kužke strupena.

Jo je vseeno pojedel?

Glede na to, da velikokrat gremo kam na obisk in iz mize 'čisto slučajno pade' kakšen košček sladke čokolade, vam bomo opisali, kakšni so simptomi zastrupitve. Pozorni morate biti na to, če se pojavijo od 4 do 24 urah po zaužitju - vse je odvisno od same teže psa in njegovega imunskega sistema.

Simptomi: bruhanje, driska, nemirnost, sopenje, pospešeno bitje srca, živčni napadi in tremor

Kako pomagati?

V kolikor ste prepričani, da je vaš kuža zaužil čokolado (manjšo ali večjo količino), bodite pozorni na zgoraj opisane znake. Če jih prepoznate, ga odpeljite k veterinarju. Čokolada lahko kot stimulant v telesu ostaja tudi do 72 ur. Žal protistrupa za to ni. Zdravljenje je navadno najbolj uspešno takrat, ko se kuža izbruha, v skrajnih primerih je potrebno izpiranje želodca, dajanje aktivnega oglja ali pa zdravila, ki jih predpiše veterinar. Najbolje je, da celotno zdravljenje in postopke prepustite veterinarskemu osebju.

Predvsem pa si zapomnite - pasja prebava nikakor ni narejena za 'človeške' jedi. Zato imate kužka radi tudi tako, da mu ponudite njemu primerno hrano.

Lep pasji pozdravček ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico