Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Glina ima tako na ljudi kot na naše pse in mačke zdravilen učinek. Sama sem pri svojima psičkama Jelly in Gummy glino začela uporabljat vsakodnevno. Pa si takoj na začetku poglejmo zakaj je glina zdrava za psa ali mačko.

Glina vsebuje velike količine mineralov, le te pa so nujni za delovanje živalskega organizma. Glina ima sposobnost povrniti energijo, blažiti bolečine, absorbira neprijetne vonjave, nase veže različne nečistoče ter na tak način očisti in zmehča kožo.  Najbolj všeč pri glini mi je seveda to, da je naravna in me ne rabi skrbet, če jo psički zaužijeta. Povem pa vam lahko še eno zanimivost, Slovenska glina je ena izmed najboljših glin na svetu. Mi uporabljamo Loving Paw izdelke, ki so narejeni iz ročno, ekološko nakopane gline iz kraja Komenda.

No pa da ne bom predolgo dolgovezila ti raje razložim na primerih, kako mi uporabljamo glino vsak dan.

Bentonit prečiščena glina

Bentonit prečiščena glina krepi imunski sistem, učinkovito razstruplja jetra in letvice ter zatira različne alergije.

Jaz jo svojima psičkama pripravim v obliki napitka, ko imata prebavne motnje ali se mi zdi, da bi bilo dobro njuno telo preventivno prečistiti.

Konopljin balzam z glino 

Loving Paw konopljin balzam, ki ima dodano glino je primeren za tačke, kožo in smrček. Tako sploh pozimi psičkama tačke namažem z balzamom, ker je glina dobro poznana po svojih antibakterijskih lastnostih. Najbolj všeč pa mi je to, da se balzam hitro vpije in ne rabim skrbet, če ga psički poližeta. Balzam lahko uporabiš tudi za smrček ali kožo. Koža, ki je suha, razdražena ali občutljiva se bo z rednim mazanjem spremenila z zdravo in neproblematično.

Glineno milo in Glineni šampon z zelenim čajem

Jelly in Gummy imata popolnoma drugačno dlako. Jelly ima kratko in nezahtevno, na drugi strani pa ima Gummy dolgo, skodrano dlako, ki se zelo rada vozlja. Za Jelly uporabljam glineno milo, za Gummy pa glineni šampon za telo in glineno milo za tačke, ko jih je potrebno po sprehodu hitro umit.

Glinenemu milu in šamponu je skupno, da sta čistita kožo in s tem zavirata rast ter razmnoževanje mikrobov in delujeta zelo blago na kožo in dlako. Primerna sta tudi za alergike. Predvsem milo je brez vonja, šampon pa ima zelo nežen vonj po zelenem čaju. Aja pa naj dodam še to, da milo učinkovito ščiti pse in mačke pred bolhami in klopi.

Glinena zobna krema

No upam, da nisem ena izmed edinih lastnic psov, ki zobe svojim psom tudi ščetka z zobno krtačko. Psički sem že takoj od majhnega navadila, da to opravimo hitro in brez večjih težav. Zagotovo se premalo osvešča o čiščenju zob pri psih in mačkah. V nasprotnem primeru se jim naredi zobni kamen in zobne obloge, ki vodijo v bolezni in gnitje zob.

Psičkama redno umivam zobe z glineno zobno kremo. Z veseljem jo uporabljam, ker vem da je varna za njiju in jo brez problema tudi pojesta. No pa zelo na enostaven in hiter način ostrani vse manjše obloge, ki se naredijo psičkama.

Glinena obloga 

Glineno oblogo trenutno uporabljam pri psički Gummy za celjenje po operativne rane. Imela je operacijo obeh kolkov. Ena od ran se skriva med tačkama in tako do nje ne pride veliko zraka in se zato ne celi tako hitro. Od kar sem ji na rano začela nanašati glino pa se je začela hitreje sušiti in celiti.

Glinena obloga ima veliko različnih načinov uporabe. Lahko jo uporabite pri kožnih boleznih, poškodovani koži. Zelo dobro pa se je izkazala tudi pri zlomu kosti, vnetih mišicah ter napetih sklepih. Kožo ščiti pred bolhami in klopi ter ublaži pik oziroma ugriz žuželke.

Mi smo z vsemi glinenimi izdelki zelo zadovoljni. Prepričana sem, da boš tudi ti.

Jelly in Gummy lahko spremljaš na našem instagramu, kjer velikokrat objavimo kaj zanimivega.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico