No, tako kot večina kužkov, tudi Tango enostavno obožuje sprehode v naravi, tekanje, opazovanje okolice, lovljenje golobov po trgu ( :D), pregledovanju terena in vohanju, ...

Ravno tukaj pa tiči razlog, zakaj sem se jaz, kot lastnica in moj kuža Tango, navadila na kar 8m dolg Flexi. Govorim seveda o povodcu :) Čeprav je Tango star šele 1 leto, sem tudi prej imela kužka Kai-a pasme Shih-Tzu. Prvič sem kupila 8 metrski povodec in vse od takrat s kužkom ne moreva brez njega. Oboževal ga je Kai, kot ga zdaj enostavno obožuje tudi Tango. Zakaj? Preprosto zato, ker je z njim kuža bolj svoboden. Večina teh povodcev na 'Flexi sistem' meri v dolžino 5m. Verjetno je to dovolj za veliko kužkov, ampak za Tangota ne ;) Ker je igriv in zeeeloo radoveden kuža, potrebuje še več prostora za tekanje.

Le poglej me, kako sem zadovoljen, ko lahko tekam 3 metre dlje ...  (spodaj pritisni gumb ▶️) ;)

[video width="720" height="1280" m4v="https://lovingpaw.si/wp/wp-content/uploads/2017/11/IMG_0417-1.m4v"][/video]

 

Kot vidiš, je Tango povsem navdušen nad tem, da lahko teka tako daleč. Vseeno pa preveri, če je z mano vse OK in če mu sledim :) Prijazen kuža. Hehe :) Zagotovo vsakemu lastniku kosmatih štirih tačk priporočam, da vzamejo 8m dolg povodec.

Če ste v dvomih, da ima zaradi tega preveč 'svobode' - nič bat! Vseeno imate gumbek na držalu, s katerim imate polno kontrolo na kužku. Vse je v vaših rokah. Kuža pa bo srečen, če bo imel 3 metre več svobode. Tango se s tem zagotovo strinja ;)

Pa en lep pasji pozdravček vsem od Tangota <3 Woof - woof ?