Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Zagotovo je velika razlika, če imaš doma mladička in/ali odraslo mačko. Skoraj tako, kot je razlika med odraslim človekom in dojenčkom. Mladički imajo večje in bolj pogoste potrebe, več pozornosti potrebujejo, več neumnosti naredijo in so preprosto manj samostojni.

Sicer je to vse logično, ampak, ko imaš doma odraslo in malo mucko šele zares opaziš in občutiš to razliko. Biba me dejansko potrebuje samo za to, da ji dam mokro hrano. Če me slučajno ni, jè brikete. Sama gre spat in ustane, ko ustanem jaz. Ima svoj ritem, hkrati pa se prilagaja družinskim članom. Sicer pa me nikdar nujno ne rabi, je zelo samostojna in samosvoja.

Naša mladička Bloom je povsem druga zgodba ...

Najin dan se prične že zgodaj zjutraj, ker nestrpno čaka, Zbuja me od 6.00 dalje: hodi po meni, me nežno praska po obrazu (kar mi gre najbolj naživce, ker imam potem praske), prede, mijavka … včasih jo mine in malček zaspi nazaj ob meni, včasi vztraja, dokler ne popustim. Potem sledi cartanje, obvezno.

Potrebuje 'cartanje'

Če hitim v službo in sem pozna teka za mano in me prosi, da jo pocrkljam. Če res ne utegnem začne nadlegovati mojo mamo. Skratka ona "rabi" jutranje cartanje. Potem zajtrkuje in gre na wc. Sledijo ure in ure divjanja in igranja. Najraje se podi okoli Bibe, ona pa jezno piha in renči. Sicer pa se igra z žogicami, miškami in vrvicami. Kaj kmalu je spet lačna.

Briketov ne mara, tako da mora bit vedno nekdo na voljo, da ji da mokro hrano (cca. 5x na dan). Bloom zelo malo spi, večino časa se igra in hodi za ljudmi, včasih počiva, a prav zares spi zelo malo. Medtem, ko Biba prespi skoraj cel dan in še celo noč.

Higiena je še zaenkrat neznanka ...

Bloom se tudi velikokrat umaže na wc-ju in se samo-čiščenja in higiene še uči. Res je, da ima izjemno gosto dlako in se mimo grede umaže. V takih situacijah so mi v največjo pomoč Arava mokri robčki za živali. Z Bibo nimam nikdar takih težav. Vedno je zelo čista. Potem pa so tu še malenkosti, situacije, ko te potrebuje. Recimo veliko krat se kam zatakne z nohti in se ne zna rešiti, velikokrat se ne želi igrati sama in rabi tvojo pozornost ... velikokrat poskuša kam skočit, pa se ji ne izide :)))) Vseskozi preizkuša meje s praskanjem po površinah, kjer ne sme. Kadar jem me konstantno prosi naj ji kaj dam …

Kako je s spanjem ponoči?

No zvečer pa se tudi sama ne spravi spat. Biba gre med 19. in 20. uro vedno na svojo posteljno poličko, se umije in zaspi. Bloom pa bi takrat, ko gremo vsi spat, počela največje norčije. Takrat jo vzamem k sebi in jo božam, čeprav se sprva divjaško upira in hoče noret. Ampak kmalu začne prest in se umiri. Včasih spi z mano na postelji, sicer pa spi na tleh, ker ji je zelo vroče. Njena dlaka je dva krat bolj gosta od Bibine in ji je res skozi zelo toplo. Posledično je tudi velikooo več dela z njeno dlako, predvsem česanja, sesanja in čiščenja oblačil.

Ker je za razliko od Bibe, samo notranja muca jo včasih peljem tudi na sprehod. Na vrvici ali v mačjem nahrbtniku. Sicer pa niti malo ne sili ven, imam občutek, da se ne počuti varna, ker je zelo plašna.

Skrb za Bloom mi vzame kar nekaj časa, pa še dodatno pospravljanje za njenim divjanjem. Ampak to je vse normalno pri mladičkih, ki se tako kot otroci še vsega učijo. Res je, da je to obdobje najbolj zahtevno, ampak je hkrati tudi najbolj zabavno in srčkano. ?

Deborah, Biba & Bloom ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico