Moje rojstnodnevno darilo tebi: GRATIS DOSYAVA za vseKoda: ROJSTNIDAN

Ko pomislimo na uporabo gline v zdravstvene namene, se verjetno najprej spomnimo na spa tretmaje ali kozmetične izdelke za čiščenje kože. Vendar pa bentonitna glina ponuja tudi številne koristi za naše štirinožne prijatelje. Čeprav se zdi nenavadno, je bentonitna glina postala priljubljena kot naravni dodatek k prehrani psov zaradi svojih zdravilnih lastnosti.

Kaj je bentonitna glina?

Bentonitna glina je naravna glinasta snov, ki jo najdemo v zemeljski skorji. Izvira iz minerala montmorilonit, ki je bogat z mineralnimi solmi, kot so kalcij, magnezij, natrij in kalij. Zaradi svoje edinstvene sestave bentonitna glina pritegne toksine in nečistoče ter jih absorbira, kar omogoča čiščenje in razstrupljanje telesa.

Izjemno podrobno, kako pozitivno deluje na kužke in muce, opisali v članku tukaj: ZDRAVLJENJE Z BLATOM

Koristi bentonitne gline za pse

1. Pomaga pri prebavi: Ena izmed najpomembnejših koristi bentonitne gline za pse je njena sposobnost uravnavanja prebavnega sistema. Ko se bentonitna glina zmeša z vodo, tvori gelasto snov, ki lahko pomaga pri lajšanju prebavnih težav, kot so driska, zaprtje in napenjanje.

2. Razstrupljanje: Bentonitna glina deluje kot naravni absorbent, ki lahko pomaga pri odstranjevanju toksinov in nečistoč iz telesa psa. To je še posebej koristno v primerih zastrupitve ali če je pes izpostavljen škodljivim snovem.

3. Podpora imunskemu sistemu: Zaradi svojih mineralnih lastnosti bentonitna glina lahko podpira imunski sistem psa. Minerali, kot so kalcij, magnezij in kalij, so ključnega pomena za zdravje in delovanje imunskega sistema.

4. Pomoč pri kožnih težavah: Zunanja uporaba bentonitne gline lahko pomaga pri zdravljenju različnih kožnih težav pri psih, kot so srbečica, izpuščaji ali ekcemi. Nanašanje gline na prizadeta območja lahko pomaga pri lajšanju srbenja in vnetja ter pospeši celjenje kože.

5. Nadzor nad paraziti: Zaradi svojih absorbcijskih lastnosti lahko bentonitna glina pomaga pri nadzoru notranjih parazitov, kot so črvi. Ko se zaužije, lahko glina absorbira in odstrani škodljive organizme iz prebavnega trakta.

Kot prvi na svetu smo izdali celotni LINIJO IZ BENTONITNE GLINE ZA KUŽKE IN MUCE.

Kako uporabljati bentonitno glino pri psih?

Bentonitno glino lahko dodajamo k prehrani psa ali pa jo uporabljamo zunaj, kot obkladke ali paste za kožo. Pri uporabi bentonitne gline je pomembno, da se posvetujete z veterinarjem glede pravilnega odmerjanja in načina uporabe, saj lahko prevelika količina ali nepravilna uporaba povzroči neželene učinke.



Za zaključek lahko mirne duše rečemo, da je bentonitna glina naravni in učinkovit dodatek k prehrani psov, ki lahko pomaga pri različnih zdravstvenih težavah, od prebavnih motenj do kožnih težav. Kljub temu pa je vedno najbolje, da se pred uporabo obrnete na strokovnjaka za hišne ljubljenčke, da zagotovite, da je uporaba bentonitne gline primerna za vašega psa in da se izognete morebitnim zapletom.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico