Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Zagotovo si se najprej vprašala kaj so to miritveni signali? To je pasja govorica, ki ti pove kako se pes v tistem trenutku počuti. Poznamo zelo veliko miritvenih signalov. Če boš poznala signale boš lahko preprečila marsikatero neprijetno situacijo.

Psi se za razliko od nas, v večini sporazumeva z telesno govorico. Torej zelo dobro opazuje tudi nas in hitro vedo kako se počutimo. Nekateri pasji miritveni signali so zelo jasno vidni. Na spodnji fotografiji si lahko pogledaš nekaj najbolj pogostih:

Vir slike: Zavod Pet / Ustavimo pasje borbe

Pes v enaki situaciji, v kateri se ne počuti dobro, lahko uporabi več različnih miritvenih signalov. Enkrat se lahko oblizuje, spet drugič obrača glavo proč, tretjič zazeha ... Od konkretne situacije pa je odvisno v kakšni jakosti bo miritveni signal uporabil.

V primeru, da bo pes videl da en signal ne učinkuje, bo prvega zamenjal z drugim. Če se bo njegove signale preziralo, bo slej ko prej uporabil druge oblike kot je na primer renčanje ...

Glavni in najpogostejši miritveni signali so: obračanje glave v stran, obračanje telesa vstran, oblizovanje, zehanje in vohanje.

Za konec pa ti pokažem še spodnjo fotografijo s katere boste lahko razbrali pasji jezik:

Vir slike: Zavod Pet / Ustavimo pasje borbe

Dobro opazuj svojega kužka in hitro boste ugotovili kaj ti želi povedat z določenim miritvenim signalom in to kar ga spravlja v stres. Super pa bo, če otroka opozoriš na te znake, da bo znal biti pozoren tudi on.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico