Za naročila nad 10 € GRATIS DOSTAVA s kodo: DOSTAVAPesMuca * Omejen čas trajanja.

Zagotovo ste se že vsi pasjeljubci in mačjeljubci srečali z izrazom 'monoproteinska' hrana. Se sprašujete kaj pravzaprav to pomeni in zakaj se ta izraz uporablja? V katerih primerih je monoproteinska hrana najboljša izbira za kužke ali muce?

Potem ti lahko na povsem enostaven način razložimo, da ne boš nikoli več v dilemi ...

Besedna zveza "monoproteinska hrana"

Kot vemo, se v hrani kosmatinčkov nahajajo proteini (po slovensko beljakovine), ogljikovi hidrati, minerali in ostale sestavine v pravem razmerju. Definicija predpone 'mono' pomeni:

Móno- (grško mónos - sam, en, edini) je predpona , ki se nanaša na število ena, npr.:?.

Se pravi, da ima hrana samo en vir proteina - mesa. In zakaj je takšna hrana dobra za kosmatinčke in kdaj se jo priporoča? Preberi si tri razloge ...

Razlog 1: Monoproteinska hrana zmanjša možnost za nastanek alergijskih reakcij in intolerance na hrano

Kadar kosmatinčka postrežemo s hipoalergensko prilogo (riž ali sladki krompir), je tveganje za alergijo ali intoleranco bistveno manjše. V kolikor vaš štirinožni prijatelj ne trpi zaradi prehranskih omejitev, monoproteinska hrana služi tudi kot preventiva. Hrana, ki vsebuje samo eno vrsto mesa je navadno primerna tudi za alergične pse in pse s prehransko intoleranco.

Primer: Če veste, da vaš kuža ne sme jesti perutnine, potem mu ponudite monoproteinsko hrano ... recimo iz rib, jagenjčka itd.

Razlog 2: Radi jo imajo celo psi in mačke, ki so zeloo izbirčni

Včasih je zelo težko najti hrano kosmatinčku, ki je zelo izbirčen. Izziv je zato zelo velik, ker mu želimo ponuditi vse, kar potrebuje njegovo telo. Vendar tudi izbirčni psi ali psi z manjšim apetitom običajno ne marajo hrano z visoko vsebnostjo mišic in notranjih organov.

V tem primeru je povsem dovolj, da najdete vrsto mesa, ki je psu najbolj všeč. S tem boste zagotovili zadosten vnos zdravih in uravnoteženih hranilnih snovi za pse. Monoproteinska hrana vsebuje vse potrebno, vendar pa morate biti previdni pri izbiri proizvajalca. Zakaj? Meso mora biti ekološko in vzgojeno v zdravem okolju.

Razlog 3: Priporoča se tudi za občutljive želodčke

Nekateri kužki ali muce so žal rojeni z raznimi prehranskimi intolerancami, ali pa to razvijejo kasneje. Kakorkoli, takšnemu lastniku je zelo težko najti primerno hrano, po kateri se ne bodo pojavljali nadležni simptomi.

Večina (ne vsi) kosmatinčkov je alergična na posamezno vrsto beljakovine. Z monoproteinsko hrano se lahko izognete določenemu proteinu in mu tako zagotovite zdravje brez alergijskih reakcij.

Monoproteinsko hrano lahko jedo tudi zdravi kosmatinčki

Seveda je navadno tako, da se za monoproteinsko hrano odločajo lastniki, katerih kosmatinčki imajo posamezne prehranske intolerance. Vsekakor pa lahko tudi povsem zdrav kuža je monoproteinsko hrano. Le ta vsebuje vse potrebne sestavine, da je obrok popoln.

Kaj priporočamo za kužke?

Vedno morate preveriti kvaliteto same monoproteinske hrane. Izjemno kvalitetna in vrhunska hrana, ki jo kosmatinčki absolutno obožujejo, je Tribal hrana. Izvira iz Velike Britanije, kjer so pridobljene sestavine za odlične okuse. Celotna izdelava - od vzreje do same proizvodnje je povsem trajnostno naravnana in zagotavlja najvišjo možno kakovost beljakovinskih virov in ostalih sestavin.

Na voljo imate kar 6 različnih okusov, kjer bo vaš kuža zagotovo našel nekaj zase: http://bit.ly/tribal-mono


Kaj priporočamo za muce?

Natures Menu monoproteinske Country Hunter obroke, ki so ravno tako na voljo v večih okusih ter priročnemu pakiranju: http://bit.ly/natures-menu

Pri izbiri same hrane morate biti pozorni na kvaliteto sestavin. Ni vsaka hrana zdrava hrana. Bodite odgovorni lastniki in vašemu kosmatinčku ponudite le najboljše. Tudi vi ne jeste vsak dan nezdravo hrano, kot so hamburgerji, pizze in podobno ...

En lep pasji pozdravček HOW HOW vsem :*

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico