Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Pomlad je tukaj! Rože začnejo cveti, drevesa brstijo in trava ponovno dobi zeleno barvo. Pa te vedeli, da ima lahko tudi vaša muca sezonske alergije, kot mi ljudje? Okoljski alergeni v zraku, vključno s cvetnim prahom, plesnijo in pršicami, lahko prizadenejo tudi mačke!

Sezonske alergije pri mucah

Imunski sistem zagotavlja obrambni odziv telesa, ko vstopi v telo kakršna koli škodljiva snov, kot so bakterije ali paraziti. Povsem laično: Včasih imunski sistem napačno identificira neškodljive molekule, kot je cvetni prah, saj misli, da ogroža telo, zato sprosti histamin in sproži obrambni odziv. Nastalo vnetje je znano kot alergijska reakcija. Na koncu se lahko vi in ​​vaša mačka počutite bedno.

Za razliko od ljudi, ki imajo običajno težave z dihanjem, se sezonske alergije običajno kažejo kot stanje, znano kot atopijski dermatitis pri mačkah. Vaša mačka verjetno ne bo dobila izcedka iz nosu, srbečih oči in vodnih sinusov, kot bi se pri vas. Namesto tega lahko na koži ali dlaki opazite znake alergij. Dlje, ko je vaša kosmatinka izpostavljena alergenu, slabša je reakcija.

Kakšni so simptomi sezonskih alergij?

Simptomi alergije se lahko razvijejo v različnih delih telesa, najpogosteje pa na koži. Morda boste opazili, da se vaša mačka pretirano praska, žveči ali grize kožo. Lahko ima celo odprte rane, lezije, kraste, izpadanje dlake ali pordelost na bradi, tacah, anusu ali ustih. V nekaterih primerih lahko vaša mucka kiha, trese glavo in ima izcedek iz nosu, rdeče oči in kašelj.

Kako lahko pomagam?

Obstajajo dodatki in zdravila, ki jih lahko priporoči vaš veterinar in ki vaši mački pomagajo premagati sezonske alergije. Obstajajo tudi različni previdnostni ukrepi, ki jih lahko sprejmete doma. Z umivanjem sperete alergene iz mačjega telesa: vendar pazite, da je ne kopate prepogosto, saj lahko to povzroči suho kožo in povečano draženje. Lahko pa mačjo dlako obrišete s toplo mokro krpo, da odstranite površinske dražilne snovi. Priporočamo vam tudi Arava suhi šampon za muce, kjer ne potrebujete vode in je narejen na popolnoma naravni osnovi.

Poskrbite, da bo vaš dom čist in da boste dom umivali z nestrupenimi čistili. Okna naj bodo zaprta, da preprečite vstop molekul, ki povzročajo alergije, v vaš dom.

Tudi mučki lahko pomagate z okrepitvijo imunskega sistema. Vzdržujte zdrav imunski sistem vaše mačke z uporabo zdrave prehrane, brez vnetnih živil. Dodate lahko tudi maščobne kisline omega-3 (priporočamo lososovo olje) in kokosovo olje za nadaljnjo krepitev imunskega sistema vaše mačke.

Zelo priporočljivo je, da nekajkrat na leto naredite 'kuro' iz Bentonitne gline, ki pomaga odgnati alergije in okrepiti imunski sistem. Uporaba je povsem enostavna - poglejte video:

Kdaj moram do veterinarja?

Če ste storili vse, da bi zmanjšali izpostavljenost muce sezonskim alergijam, vendar še naprej opažate znake draženja, obiščite veterinarja. Priporočamo vam lokalno rešitev za srbenje, v hujših primerih pa bo morda potreben recept za zmanjšanje vnetnega odziva, ki ga povzroča histamin v telesu vaše muce. Zavedamo se, da je težko videti svojo mačko nesrečno in neprijetno. Vseeno upamo, da bodo zgornji nasveti pomagali in bo vaša muca rešena sezonskih alergijskih reakcij.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico