Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Na zadnje sem ti predstavila kako pravilno odstraniš klopa in zakaj je tako nezaželen, danes pa sem zate naredila kratko predstavitev zaščite proti klopom (in bolham) na naraven način. Večina nas strmi k temu, da bi za svoje ljubljenčke čim bolje poskrbela. Ni vedno dovolj samo zdrava hrana, če ob tem v kužka ali mucka preko drugih stvari dajemo ostale ''strupe''. Velika prednost naravne zaščite pa je zagotovo ta, da jih lahko med sabo kombiniraš.

Ovratnica

Obstaja več različnih naravnih ovratnic proti klopom. Med njimi sta ovratnica z eteričnimi olji in EM ovrtanica.

Ovratnica z eteričnimi olji je prepojena z naravno mešanico eteričnih olj citronele, rožmarina, timijana in drugih. Ima prijeten vonj in osvežuje pasji kožuh in mačji kožuh. Lahko se uporablja tudi pri mladičkih.

- Arava ovratnica z eteričnimi olji ima prve dni bolj močen vonj, vendar kasneje postane nemoteč.

+ Svež vonj, ki osvežuje in ''prikrije'' druge vonje, ki jih ima kuža oziroma muca. Odganja tudi bolhe, ne samo klope.

EM ovratnica je ovratnica proti klopom, ki v glinenih ''tubicah'' skriva EM mikroorganizme, ki oddajajo dolge infrardeče žarke (to so najdaljši žarki v svetlobnem spektru). Valovna dolžina teh žarkov je zelo dobro kompatibilna s človeškim in živalskim tkivom , tako ti žarki izboljšujejo prekrvavitev in dajejo občutek toplote in na tak način aktivirajo celice. Vse to pa pomaga tudi pri zmanjšanju števila klopov, ki se prisesajo na žival.

- Mikroorganizmi ne delujejo pri vseh živalih enako, zato je pri nekaterih zaščita z EM ovratnico bolj učinkovita kot pri drugih.

+ EM ovratnica je brez vonja, ne pušča barv in nima stranskih učinkov.

EM ovratnice slovenske ustvarjalke Eve

EM ovratnica je ovratnica proti klopom

Ampula

Arava Flea & Ticks Botanical ampule vsebujejo naravno formulo s 16 izvlečkov in eteričnih olj dreves in rastlin, ki so razvila najučinkovitejši obrambni mehanizem pred škodljivimi žuželkami. Med eteričnimi olji se nahajajo tudi olj citronele, rožmarina in timijana, ki zagotavljajo hitro olajšanje po ugrizu žuželk. Ampule so primerne tako za muce kot za kužke.

- Tako kot Arava ovratnica ima tudi ampula v prvih dneh po nanosu močan vonj, ki kasneje postane nemoteč. Tako kot pri drugih ampulah ima tudi pri tej pes oziroma muca dan ali dva na mestu nanosa mastno dlako.

+ Svež vonj, ki prekrije vse ostale vonjave. Primerne za mladičke po 12. tednu starosti.

Ne pozabi, da moraš biti pri ampuli tudi pozoren na velikost tvoje živali in jo izbrati na podlagi tega!

Arava Flea & Ticks Botanical ampule

Tickless naprava

Tickless naprava je naprava, ki oddaja ultrazvočne valove, ki jih ljudje in živali ne zaznamo. Vpliva pa na klope na ta način, da jih odganja. Učinkovitost in delovanje te naprave je bila preverjena s klinično študijo, ki je pokazala, da je Tickless naprava 94% učinkovita proti klopom. Naprava je izdelana v celoti narejen v Evropi (Madžarska). Območje njenega delovanja je 2.5 metra.

- Tickless naprava se ne sme zmočit. Pri nekaterih psih in mačkah deluje bolje kot pri drugih.

+ Uporablja se lahko pri vseh psih in mačkah ne glede na starost. Je brez vonja in je okolju prijazna. Polni se preko USB kabla. Ima tudi nočno funkcijo - lučko.

Tickless naprava

Šampon

Šampon kot sam ne more biti zaščita, lahko pa ga uporabiš skupaj z drugo zaščito naprimer ovratnico, sprejem, Tickless napravo, ...

Loving Paw glineno milo je ročno izdelano rastlinsko milo izdelano iz gline. Zavira rast in razmnoževanje mikrobov ter deluje blago na kožo in dlako. Primeren je za uporabo pri psih in mačkah, ki imajo občutljivo kožo. Kužka ali muco naravno ščiti pred klopi in celo bolhami.

- Da bo milo učinkovalo ga je potrebno uporabljati redno.

+ Milo ne vsebuje dišav in je primerno za občutljivo kožo. Primerno je tako za pse kot mačke.

Arava Botanical Flea&Ticks šampon vsebuje eterična olja citronele, timijana in rožmarina. Vsa ta olja pa blažijo pike in ugrize žuželk, klopov in ostalih insektov.

- Šampon se ne uporablja kot zaščita proti klopom ampak kot preventiva. Uporabljaj ga skupaj z drugim izdelkom naprimer Arava ovratnico.

+ Ima svež vonj, ki prikrije vse ostale neprijetne vonjave. Šampon je zelo nežen do kože.

Arava Botanical Flea&Ticks šampon

Sprej

Arava Flea & Ticks Botanical sprej je primeren za mladičke od 8. tedna starosti dalje. Ta sprej ne vsebuje pesticidov kot večina drugih. Temelji na učinkoviti naravni formuli - izvlekov iz eteričnih olj. Primeren je tudi za lajšanje ugrizov ostalih žuželk.

- Močen vonj, ki večine ne moti. Sprej uporabljaj skupaj še s katero od drugih zaščit.

+ Primerna zaščita za mladičke od 8. tedna starosti dalje. Svež vonj poskrbi, da se zakrijejo ostale vonjave. Primeren za zaščito pred klopi in bolhami.

Pri mojih psičkah Jelly in Gummy sem preizkusila že skoraj vse zgoraj naštete izdelke (razen naprave Tickless). Zaenkrat imata obedve EM ovratnice v najhujših mesecih pa jima dodam še Arava ampule. Skozi celo leto ju kopam s Loving Paw glinenim milom in Arava Ticks šamponom. Taka kombinacija pri nas zaenkrat zmaga.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico