Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Oprema naših hišnih ljubljenčkov ni le modna muha, ampak ima tudi pomembno vlogo pri njihovi varnosti. Ovratnice se med drugim uporabljajo za identifikacijo, pritrditev s povodci in izboljšanje vidljivosti pri šibki svetlobi. V tem članku si bomo podrobneje ogledali uporabo in prednosti ovratnic Biothane za pse in mačke.

Kaj je Biothane?

Izraz "biotane" se na splošno uporablja za ovratnice, pasove in povodce iz poliestrskega traku, prevlečenega s PVC ali TPU.

Zasnova, prevlečena z najlonom, omogoča enostavno čiščenje, je vodoodporna in odporna na neželene vonjave. Večina lastnikov hišnih ljubljenčkov se ne zaveda, da "Biothane" izvira iz blagovne znamke enega posebnega materiala v obliki tkanine. Podjetje je Biothane Coated Webbing Corp. s sedežem v Ohiu.

Danes se izraz pogosto uporablja za kateri koli izdelek, izdelan iz tkanine, prevlečene z najlonom. Kar pa je napačno.

Biothane je na voljo v številnih barvah, od klasičnih nevtralnih do drznih neonskih. Ovratnice, pasove in povodce lahko poudarite z različnimi stili okovja, dodatkom okrasnih čepov ali graviranjem v sam material.

Material je ustvarjen z možnostjo visokega sijaja in brez sijaja, ki nudi mat videz. Hitro iskanje razkrije, da obstaja na stotine podjetij in ustvarjalcev, ki delajo s tem materialom tako lokalno kot po vsem svetu.

Možnosti so neskončne, ne glede na to, ali iščete že pripravljeno ovratnico v določeni barvi ali barvo Biothane po meri, ki ustreza osebnosti vašega ljubljenčka!

Ali je Biotane varen za pse in mačke?

Med starši hišnih ljubljenčkov je vedno zaskrbljenost, ko v življenje svojih hišnih ljubljenčkov uvajajo izdelek, ki ga je ustvaril človek, še posebej nekaj, čemur so nenehno izpostavljeni, kot so njihove ovratnice.

Dobra novica je, da je Biotan 100 % varen.

Pravzaprav je varnejša od mnogih alternativnih ovratnic. Z gladko, prožno površino ovratnice ne vleče dlake vašega ljubljenčka ali praska občutljive kože. Poleg tega dejstvo, da se tako hitro suši, preprečuje izpuščaje, okužbe in draženje.

Vodoodporen in enostaven za čiščenje

Če imate psa, ki se rad igra v blatu, je to velika prednost!

Prevlečena zasnova ovratnice Biothane omogoča hitro in enostavno izpiranje ter jo "osvobodi" morebitne umazanijee.

To je odlična novica za tiste, ki radi preživljajo čas na raziskovanju na prostem, tako na kampiranju kot na pohodništvu. Konec koncev, kdo želi ves svoj prosti čas porabiti za pranje ovratnic, jermenov in povodcev svojega ljubljenčka po vsaki veliki avanturi? Mi zagotovo ne!

Odporen na vonjave

Ne glede na to, ali imate psa, ki se je pravkar povaljal v nekaj smrdljivega, ali mačko, ki je malo preveč časa preživela v smetnjaku, lahko ovratnica vašega hišnega ljubljenčka čez dan navzame veliko neprijetnih vonjav.

Ena od velikih prednosti ovratnic Biothane je, da ne zadržujejo vonjav, ne glede na to, v kaj se je zapletel vaš ljubljenček.

Dolgotrajna vzdržljivost

Če ste kdaj kupili ovratnico, ki vam je bila naravnost VŠEČ, potem poznate frustracijo, ko se ta ovratnica sčasoma obrabi. Najlonski ovratniki zbledijo, ovratniki iz blaga se strgajo, usnjeni pa se pokvarijo, če se pogosto zmočijo.

Prevlečen trak ovratnice Biothane je vodoodporen in lahko prenese udarce! Dobro se upirajo celo psom, ki se radi med sprehodom od navdušenja ugrizejo za povodec. To pomeni, da so pasje povodci in ovratnice Biothane naložba, ki se bo dobro obdržala iz leta v leto.

Hitro sušeča oprema

Ali vaš pes ali mačka uživa v plavanju? Imate hišnega ljubljenčka, ki uživa v vožnji s kanujem ali kajakom? Če je tako, potem verjetno poznate, kako dolgo lahko traja, da se ovratnica posuši.

Ena največjih prednosti ovratnic Biothane je, da so vodotesne, kar pomeni, da voda ni več problem!

Varnejši in bolj higieničen material

Ko izbiramo ovratnico za naše hišne ljubljenčke, se pogosto ne ustavimo, da bi razmislili, kako higienska je skozi čas.

Ovratnice, ki so narejene iz materialov, kot je najlon, ne zadržijo samo umazanije, temveč lahko zadržijo tudi neželene stvari, kot so bakterije, alge ali glive. Še huje - lokacija ovratnice postavi te neprijetne mikrobe tik ob obraz vašega psa.

Vodoodporna narava materiala Biothane pomeni, da je ovratnico enostavno očistiti, tako da je higienska in varna za vašega ljubljenčka.

Druga prednost pri varnosti je tveganje, da bo čez čas mokra ovratnica na vratu vašega ljubljenčka. Ne more samo povzročiti draženja, ampak povzroči neprijetno okužbo, vročino ali stanje kože.

S hitrim sušenjem ovratnice Biothane preprečujejo, da bi to bilo problem, in ščitijo vašega ljubljenčka.

Kako preveriti, ali je vaša ovratnica za hišne ljubljenčke pristna iz Biotana?

Kadarkoli kakovosten izdelek postane priljubljen, se vedno najdejo tisti, ki ustvarjajo poceni ponaredke v upanju, da bodo imeli dobiček od navdušenja. Na žalost Biothane ni izjema.

Marsikatere ovratnice izgledajo, kot da so iz Biothana, pa niso. Te ovratnice so narejene iz cenejših in manj trpežnih materialov, kar zmanjša proizvodne stroške in poveča dobiček.

Objemke iz PVC in svinca so na splošno trše in manj prožne od pristnega Biothanea. Lažje jih je opaziti, saj je pri rokovanju opazna razlika v kakovosti ovratnice. Gumijaste ovratnice se včasih tržijo kot biotan.

Če želite ugotoviti, ali je ovratnica izdelana iz gume, poglejte robove ali notranjost lukenj za zaponke. S pristnim Biothaneom boste videli rob središča tkanine. Vsak proizvajalec oziroma prodajalec Biothane opreme pa vam bo lahko brez težav pokazal ceertifikat pristnosti Biothane materiala.

Kje lahko kupiš opremo iz Biothana?

Ker prisegamo na kakovost, lahko celotno opremo iz certificiranega Biothana kupite pri nas na Lovingpaw.si Kliknite TUKAJ in izberite svojo barvo.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico