Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Ognjemeti, hrup, veselice, druženja, poki, ... vse to vodi v hud stres pri vašem kosmatinčku. Nekatere mogoče vse to ne gane, vseeno pa obstajajo takšni, ki so vse te dni zelo zelo pod stresom.

Medtem, ko večina od nas uživa vhrupu, je za nekatere hišne ljubljenčke ognjemet boj in razlog za skrb. Božič in novo leto prinašata tudi celo vrsto drugih vznemirljivih dejavnikov, kot so obisk neznancev in sprememba rutine.

V zadnjih nekaj mesecih smo vam dali nekaj namigov, kako ohraniti svojega ljubljenčka sproščenega med ognjemetom. Na povezavi tukaj za kužke:

LickiMat podloge so super za zaposlitev kosmatinčka in zmanjšanje stresa

Če se zabave nadaljujejo tam, kjer živite, smo mislili, da boste morda cenili hiter opomnik o najboljšem načinu, kako pomagati svojemu ljubljenčku pri soočanju s tem hrupom, pa tudi nekaj namigov, kako jim pomagati pri drugih božičnih praznikih:

  • Prosite sosede, da vas obveščajo. Lokalnih zabav ne morete preprečiti, vendar ste lahko pripravljeni, če veste, kdaj se zgodijo, tako da psa zgodaj sprehajate in poskrbite, da je vaša zaloga igrač, priboljškov in dodatkov v celoti založena. Priporočamo podloge LickiMat za zmanjšanje stresa in zaposlitev. Dobite jih tukaj: LICKIMAT PODLOGE
  • Naj bo njegova postelja pozitivno mesto. Upajmo, da ste že dobili prostoren in udobno posteljo za svojega ljubljenčka, ki ste jo pripravili. Poskrbite, da ostane ta njegov prostor pozitiven prostor, tako da omogočite prost dostop in zagotovite veliko priboljškov in igrač. NIKOLI ne uporabljajte posteljice oziroma njegovega mesta za kazen.
  • Vse dodatke, ki jih uporabljate, da jim pomagate pri soočanju uporabljajte skozi ves ta čas. Dobite jih tukaj: CALMING
  • Zagrnite zavese in vklopite televizijo ali radio, da zadušite prizore in hrup z zabave ali ognjemet.
  • Hišni ljubljenčki se bodo počutili bolj sproščeno, če bodo imeli v bližini znane obraze, zato jim bo bivanje z njimi pomagalo pri sprostitvi.
  • Ignorirajte nenavadno vedenje, razen če pridejo k vam po crkljanje. V tem primeru jim dajte naklonjenost, vendar ne več kot običajno. Hišni ljubljenčki pogosto prevzamejo skrb svojega lastnika in prekomerna kompenzacija bi lahko povečala stisko vašega ljubljenčka.
  • Ne silite svojih hišnih ljubljenčkov, da pridejo k vam, še posebej, če so v svojem skrivališču ali posteljici.

Božič je pogosto idealen čas za srečanje s prijatelji in družino, vendar je sprememba rutine v kombinaciji z neznanimi obrazi lahko vznemirljiva za nekatere hišne ljubljenčke. Če pričakujete obiskovalce – tukaj je nekaj idej, ki bodo vašemu ljubljenčku pomagale pri soočanju s spremembami:

  • Naj bo enako, kolikor lahko. Pogosto se je v tem letnem času težko držati svoje običajne rutine, vendar, kjer je mogoče, poskusite ohraniti čas sprehodov, hranjenja in igranja enak, kot bi bil na običajen dan.
  • Dajte pomirjujoče dodatke nekaj dni pred prihodom obiskovalcev.
  • Poskrbite, da bo vaš hišni ljubljenček miren – to je še posebej pomembno za mačke. Če se zbirate v dnevni sobi, poskrbite, da je nekje v zgornjem nadstropju brlog, kamor se lahko skrije vaš ljubljenček.
  • Omogočite jim prost dostop do celotne hiše – ne zapirajte jih v sobo, saj jih to lahko dodatno razburi in poslabša situacijo.
  • Poskrbite, da bo vaš ljubljenček nahranjen, preden pridejo vaši gostje. Dobro je, da jim omogočite dostop do hrane in vode v bližini njihovega mirnega mesta ter zagotovite tudi posteljo za mačke. Vendar ne imejte pladnjev za hrano, vodo in postelje preblizu skupaj, saj jih bo vaša mačka odvrnila od uporabe.

Upoštevanje teh korakov bo pomagalo, da bodo ti repi mahali in srečno predli te praznike!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico