Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Večna dilema, večno vprašanje: ali je sladoled primeren za kužka? Zagotovo nemalokrat vidite med sprehanjem, da v poletnem času nekdo da sladoled tudi kužku. Seveda, osvežite paše. Pa je to ok? Je sladoled primeren za kužka?

Nekoč je mislec rekel: "Najboljši čas za sladoled je vedno." Večina ljudi obožuje sladoled in tudi naši psi. Toda ali je sladoled res neškodljiva poslastica za pse ali bo povzročil težavo v želodčku?

Na žalost, čeprav je morda mamljivo deliti kornet s štirinožnim prijateljem, je najbolje, da se izognete dajanju sladoleda psom.

Zakaj psi ne morejo jesti sladoleda

Laktozna intoleranca

Prva težava pri sladoledu je, da telo psov ni zasnovano za prebavo mleka zatem, ko so odstavljeni kot mladički. Po besedah ​​dr. Jerryja Kleina, glavnega veterinarja AKC, imajo mladički encim, ki ga potrebujejo za razgradnjo materinega mleka. Po odstavitvi pa njihova telesa proizvajajo manj laktaze.

»Številni odrasli psi do različnih stopenj ne prenašajo laktoze, kar jim onemogoča dobro in pravilno prebavo mlečnih izdelkov,« pravi dr. Klein. »Če hranite te pse z mlečnimi izdelki, lahko občutijo kar koli, od hudega do blagega nelagodja v prebavilih – tekoče blato, drisko, bruhanje, bolečine v želodcu ali vetrove. Mlečni izdelki z visoko vsebnostjo maščob lahko povzročijo tudi pankreatitis pri psih."

Alergije na hrano

Psi lahko trpijo zaradi različnih alergij na hrano, vključno z alergijskimi reakcijami na mleko in mlečne izdelke, kot je sladoled. Te alergije so reakcija na beljakovine, ki jih najdemo v mlečnih izdelkih, in se lahko kažejo kot bruhanje in driska in/ali povzročijo rdeče, srbeče kožne izpuščaje.

Debelost

Druga težava s sladoledom je, da je poln sladkorja. Hranjenje psa s sladko hrano pa lahko povzroči povečanje telesne mase in debelost, kar lahko povzroči druge zdravstvene težave. Tudi če na posodi za sladoled piše, da je brez sladkorja, morate paziti, da preberete etiketo in se prepričate, da ne uporabljate ksilitola, saj je to sladilo izjemno strupeno za pse.

Strupene arome

Zadnja težava sladoleda je, da so nekateri okusi dejansko lahko nevarni za pse. Čokolada je na primer lahko strupena za pse, ker njihov prebavni sistem ne more učinkovito predelati sestavin čokolade, ki vsebuje teobromin in kofein.

Alternative sladoledu

Visokokakovostna hrana za pse vsebuje dovolj kalcija in drugih hranilnih snovi za spodbujanje močnih in zdravih kosti vašega psa, zato dodajanje kalcija v prehrano odraslega psa z mlekom ali sladoledom sploh ni potrebno. Medtem ko nekateri psi lahko prenašajo majhno količino navadnega vanilijevega sladoleda kot priboljšek, jim lahko ponudite druge možnosti, ki verjetno ne bodo povzročile prebavnih težav.

Če želite svojemu psu ponuditi hladen priboljšek, je morda boljša izbira zamrznitev navadnega jogurta brez maščobe. Ker je jogurt fermentiran, vsebuje manj laktoze, zato ga psi lažje prebavijo. Ne hranite svojega psa s komercialnim zamrznjenim jogurtom, saj bo poln sladkorja.

Kakšen pa je pasji sladoled, ki ga lahko pojedo neomejeno?

Seveda obstaja vrhunska in zdrava alternativa navadnemu sladoledu, in sicer PASJI SLADOLED LICKY. Vsebuje dehidrirano meso in sadje v prašku, katerega enostavno zmešate z vodo, zamrznete in kasneje ponudite kužku. Tako preprosto je!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico