Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Božični in novoletni čas je izjemno stresno obdobje za vašega kužka. Medtem, ko ljudje uživamo v prazničnem vzdušju, naši kosmatinčki nikakor ne prenesejo pokanja. Zanje je to najhujše obdobje v letu. Posledično se pojavi zaskrbljenost lastnikov in večno vprašanje: "Kako mu lahko omilin strah?". Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako lahko vašemu kužku polepšate te dni ...

Vsako leto na socialnih omrežjih spremljamo objave, kjer lastniki panično iščejo svoje pse ali pa objave, kjer dobrosrčni posamezniki najdejo izgubljenega kužka. No, da do tega ne bi prišlo, sva s Tangu za vas pripravila nekaj nasvetov, ki se jih je dobro držati v času nepremišljenih posameznikov, ki brezvezno pokajo.

Imejte pse na povodcih

Decembrski čas ni za pse s pomanjkanjem samozavesti in tiste, ki se bojijo pokanja. Zaradi tega je zagotovo prvo pravilo, ko se odpravljate ven, da imate psa na povodcu. Med pokom se pes lahko prestraši do te mere, da enostavno steče na varno mesto. To mesto pa je velikokrat neznano tako za kužka, kot tudi za vas. Tudi kadar imate psa na povodcu, poskrbite, da bo ovratnica primerne velikosti. V času panike se lahko izmuzne iz oprijema in vseeno zbeži v neznano. Mogoče je smiselno, da zamenjate ovratnico za oprsnico.

Spanje 'pred velikim bum-om'

Tukaj imamo predvsem v mislih, da se odpravite na daljši sprehod (na silvestrovo) po gozdu ali bolj mirnem kraju, kjer se bo vaš kuža lahko utrudil od tekanja. Tako bo silvesterski večer precej lažje prespal. Utrujenost bo mogoče naredila svoje.

Kako omiliti pokanje?

  • Tema: V prostoru, kjer se bo vaš kuža nahajal, naredite primerno temo oziroma spustite rolete, da ne bo videl bliskanja ognjemeta in petard. Ne le, da se boji zvočnega pokanja, marveč mu je lahko zelo neprijeten tudi svetlobni efekt.
  • Glasba za pomiritev: Zagotovo bo pomirjujoča glasba dobro vplivala na njegovo razpoloženje. Tako boste mogoče vsaj malo preusmeriti pozornost.
  • Brez reakcije: Kadar močno pokne, poskusite čim manj reagirati. Če bo vas strah oziroma se boste prestrašili, bo to vaš kuža čutil in tako potenciral svoj strah.
  • Ne tolažite: Psa nikakor ne tolažite v času, ko ga je strah. Kot zgoraj opisano - to on razume kot spodbudo 'da je prav', če ga je strah.
  • Prostor: V času pokanja ga dajte v čim bolj miren prostor. Po možnosti brez oken, da ne bo videl svetlobnega efekta. Vendar pa ga nikakor ne pustite samega. Nenazadnje se vaš kuža še vedno najbolje počuti ob človeški bližini.
  • Dopolnilna hrana: Danes je na trgu nekaj različnih izdelkov za omilitev stresa. Mi priporočamo Vet's Best dopolnilne tablete. Narejene so na naravni osnovi in tako kužku olajšajo stres. V večina primerih tudi povsem omilijo znake strahu. Takšne tablete prejete tukaj (te ampule sem jaz uporabila pri mojem kužku Kai-u, ko ga je bilo strah - pomagalo je!) → Vet's Best Comfort Calm tablete za pse

Nekaj pa je zagotovo - umaknite se (če je to le mogoče) v kraje, kjer se bo počutil varno in kjer ne bo toliko pokanja. Vaš kuža zaupa le vam, zato mu lahko s temi nasveti olajšate novoletno pokanje.

Lepe praznike vam želi Tango ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico