Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Vzdrževanje krempljev pri hišnih ljubljenčkih je pomemben del skrbi za njihovo dobro počutje. Pravilno striženje krempljev ne le ohranja zdravje tačk, temveč tudi preprečuje morebitne težave, ki bi se lahko pojavile zaradi prekomernega podaljšanja krempljev. V tem članku bomo raziskali korake in nasvete, kako pravilno striči kremplje pri vašem kosmatem prijatelju.

Pridobite ustrezna orodja:Zagotovite si kakovostne škarje ali klešče za striženje krempljev. Na voljo so različna orodja, zato izberite tisto, ki vam najbolj ustreza in se počutite udobno pri njegovi uporabi.

Obravnavajte kremplje individualno: Vsak kremplj naj bo posebej pregledan. Pri svetlih krempljih je jasno vidna roževina, temna pika v sredini, ki jo morate izogniti, saj vsebuje krvne žile. Pri temnejših krempljih je roževina manj opazna, zato bodite previdni in strižite počasi.

Postopoma strižite: Kremplje strižite postopoma, po enem ali dveh milimetrih naenkrat. Tako zmanjšate možnost, da bi po nesreči zarezali v roževino. Če se ne počutite udobno pri striženju, je bolje, da naredite manjše korekcije večkrat.

Prikaz kako ugotoviti kje se nahaja živec pri črnih krempljih (vir: www.quora.com)

Uporabite svetlobo za boljši pregled: Dober vir svetlobe vam omogoča natančnejši pregled krempljev. Tako boste lažje opazili roževino in se izognili nepotrebnim poškodbam.

Bodite potrpežljivi: Striženje krempljev zahteva potrpljenje, zato ne hitite. Če se hišni ljubljenček obnaša nervozno, ga pomirite in strižite le tiste kremplje, ki so vam dostopni brez stresa za žival.

Pohvalite in nagradite: Po končanem striženju svojega ljubljenčka pohvalite in nagradite. S tem bo povezal izkušnjo s pozitivnimi občutki, kar bo olajšalo prihodnje striženje krempljev.

Potrebujete pomoč?

Če se počutite negotovi ali nimate izkušenj pri striženju krempljev, poiščite pomoč strokovnjaka. Veterinar ali usposobljeni groomer vam lahko pomaga in vam pokaže pravilne tehnike. Pridi k nam v salon Loving Paw Velenje in ti pokažemo pravilno striženje oziroma uredimo tvojega kosmatinčka.

S pravilnim striženjem krempljev boste ohranili zdravje tačk vašega hišnega ljubljenčka in preprečili morebitne težave. S tem opravilom pa ne negujete le fizičnega zdravja, temveč gradite tudi zaupanje med vami in vašim kosmatim prijateljem.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico