Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Zima prinaša s seboj nizke temperature in vremenske razmere, ki lahko vplivajo na nas in tudi na naše kosmate prijatelje. Medtem, ko mnogi lastniki psov skrbijo za svoje ljubljene živali v hladnem vremenu, se vprašanje o možnosti, ali lahko pes dobi ozebline, zdi povsem na mestu.

Ozebline so poškodbe kože in tkiv zaradi izpostavljenosti nizkim temperaturam. Vendar pa so psi na splošno dobro prilagojeni na hladno vreme zaradi svoje dlake in podkožne maščobe, ki delujejo kot izolacija. Kljub temu pa obstajajo situacije, v katerih psi lahko tvegajo ozebline:

1. Nizke temperature v kombinaciji z vetrom:

Močan veter lahko pospeši izgubo toplote pri psu, kar povečuje možnost ozeblin. Posebno pozornost je treba nameniti območjem s tanko dlako, kot so uhlji, tačke in rep.

2. Dolgotrajna izpostavljenost hladni površini:

Če pes dolgo časa stoji ali leži na hladni površini, kot so sneg ali led, lahko povzroči ozebline na tistih delih telesa, ki so neposredno izpostavljeni mrazu.

3. Vlažne razmere:

Mraz v kombinaciji s vlago poveča tveganje za ozebline. Mokra dlaka ne nudi dobre izolacije, zato je pomembno, da psa ohranjate suhega v hladnih razmerah.

Kako preprečiti ozebline pri psu?

  1. Omejite čas na mrazu: Ne puščajte psa zunaj v zelo hladnem vremenu za daljše obdobje. Redno ga vzemite na krajše sprehode in zagotovite zavetje pred vetrom. Če je le možno, ga imejte s seboj na toplem v stanovanju ali hiši.
  2. Uporabite oblačila za pse: V ekstremno hladnih razmerah lahko uporaba pasjih oblačil, kot so plašči ali puloverji, pomaga ohranjati toploto in preprečevati ozebline.
  3. Suh pasji bivalni prostor: Poskrbite, da bo pasji bivalni prostor suh in topel. Uporabite ustrezno izolacijo in posteljo, ki nudi toplino.
  4. Preverite pasjo dlako: Redno preverjajte, ali je pasja dlaka suha in čista. Mokra dlaka izgublja izolacijske lastnosti.
  5. Redno ogrevanje uhljev: Uhlji so območje, ki je lahko bolj izpostavljeno mrazu. V ekstremno hladnih razmerah razmislite o obliki zaščite.

Čeprav so ozebline pri psih manj pogoste kot pri ljudeh, je pomembno, da spremljate vreme in svojega psa ter ukrepate, če opazite kakršnekoli znake neugodja ali poškodb zaradi mraza. S skrbno pozornostjo in previdnostjo lahko zagotovite, da bo vaš kosmatinec srečen in zdrav tudi v hladnejših mesecih. Najbolj srečen pa bo zagotovo skupaj z vami na toplem ...

Kako zaščititi tačke pred soljo in mikropoškodbami?

Loving Paw konopljin balzam z dodatkom gline za zdrave smrčke, kožo in tačke ohranja zdravje in naravno ravnovesje. Uspešno pomaga pri sezonskih alergijah. Glina bo na tačke delovala antibakterijsko, kar je še posebej pomembno za zdravje vašega kužka ali muce. Uporabljamo ga lahko za vrsto težav kot so suha, razdražena in občutljiva koža na tačkah, smrčkih ali na sami koži.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico